Depremzedelere bin 484 mevlana evi gönderildi

Van’da meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından ortaya çıkan acil barınma sorununu çadırlarla çözen Türk...

Van’da meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından ortaya çıkan acil barınma sorununu çadırlarla çözen Türk Kızılayı bir yandan da prefabrik yapıları bölgeye ulaştırmaya devam ediyor. Daha önce depremzedelerin kullanımına sunulan 2 bin 310 Mevlana Evi'ne ek olarak bin 484 Mevlana Evi daha bölgeye sevk edildi.
Deprem bölgesindeki çalışmalarına tüm hızıyla sürdüren Türk Kızılayı, bölgeye yardım malzemesi ulaştırmaya da devam ediyor. Depremin ilk anından itibaren bölgede binlerce çadır kurarak afetzede ailelere sığınacak bir çatı sağlayan Türk Kızılayı, depremzedelerin orta vadeli barınmasını sağlayacak prefabrik yapıların bölgeye ulaştırılması için gerekli lojistik süreci de başlattı. Bölgeye ilk planda ulaştırılan 2 bin 310 Mevlana Evi ile Van ve Erciş’te Mevlana Kentler oluşturuldu. Mevlana Evleri’nin bir kısmı da depremden zarar gören köylere dağıtıldı. Türk Kızılayı’nın, Manisa, İstanbul, İzmir ve Erzincan lojistik depolarından 1.484 Mevlana Evi daha 50 TIR ile deprem bölgesine doğru yola çıktı. Deprem bölgesine ulaşacak olan donanımlı Mevlana Evleri, bölgede görev yapan Türk Kızılayı ekipleri tarafından depremzedelerin kullanımına sunulacak. Böylece bölgedeki toplam Mevlana Evi sayısı 3 bin 794’e çıkacak.
Türk Kızılayı, Mevlana Evlerinin dışında 2000 – 2500 adet konteyner evi de Aralık ayının sonuna kadar deprem bölgesine ulaştırarak afetzedelerin kullanımına sunmayı planlıyor. Prefabrik yapılar sayesinde bölgedeki ihtiyaç sahipleri mevsim koşullarına daha dayanıklı barınma sistemlerine kavuşmuş olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz