Depremzedelerin çaresiz bekleyişi sürüyor

BİNGÖL (İHA) - Bingöl'ün Sancak beldesinde iki gün arayla meydana gelen 4.8 ve 4.7 büyüklüğündeki depremlerin ardından vatandaşlar ilgisizlikten şikayetçi.

Sancak beldesinde 8 ve 10 Mart 2007 tarihlerinde meydana gelen deprem sonrasında yetkililerin bölgeye gelerek depremzedelerin sorunlarıyla ilgilenmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Sancak beldesinde 4, beldeye bağlı Yeşilova köyünde 3 ev olmak üzere 7 evde hasar oluştu. Hasarlı evlerde oturmak zorunda kalan vatandaşlar, çaresiz bir şekilde bekleyişlerini sürdürürken, yetkililere tepki gösterdi. Evinin hasar gördüğünü ancak kimsenin gelerek ilgilenmediğini söyleyen Celal Kutluktemur, yardım beklediklerini belirterek, "Depremlerden sonra bizi arayan soran olmadı. Sarsıntılar devam ediyor. Korkudan evimizde rahat oturamıyoruz. Bu korkuyu yenmek için yardım bekliyoruz. Hiç olmazsa çadır getirsinler. Devletin bize yardım eli uzatmasını bekliyoruz. Kış mevsiminde ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.
Evlerinin duvarlarının depremde çatladığını belirten Hatice Ağlan isimli kız çocuğu ise çok korktuğunu ancak havaların soğuk olması sebebiyle evde kaldıklarını söyledi. Her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan hasarlı ev sahipleri devletten gelecek yardımı beklediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Öte yandan Sancak beldesinde artçı sarsıntıların devam ettiği belirtildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, 4.8 ve 4.7 büyüklüğündeki depremlerin ardından 2.7 ile 3.8 arasında değişen 26 artçı sarsıntı meydana geldi