Depresyon Kadınlarda Daha Sık Görülüyor

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü, küresel hastalıklar sıralamasında 3’ncü sırada bulunan depresyonun, kadınlarda, erkeklere oranla 2...

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü, küresel hastalıklar sıralamasında 3’ncü sırada bulunan depresyonun, kadınlarda, erkeklere oranla 2 kat daha fazla görüldüğünü açıkladı.

Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla, Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, depresyon hastalığının erkeklere oranla kadınlarda daha sık görüldüğü belirtildi. Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün bu yılki teması olarak belirlenen Depresyon hastalığının, dünya genelinde 350 milyon kişiyi etkilediği belirtilen açıklamada, “Depresyon, küresel hastalık yükünde 3. sırada bulunmaktadır. 2030 yılında ise bu konuda birinci sırada olması öngörülmektedir. Depresyonun nedeni bazen bir yakınının kaybı, ayrılık, iş kaybı, aile sorunları, maddi nedenler olabilir. Bazen ise herhangi bir sebep olmaksızın kişi depresyona girebilir. Bu durumda genetik faktörler etkili olmaktadır. Depresyon kadınların yüzde 20'sinde, erkeklerin yüzde 10'unda, ergenlik çağındakilerin de yüzde 5'inde görülür” denildi.

Reklam
Reklam

Depresyonun tedavisinin mümkün olduğu da belirtilen açıklamada, “Depresyondaki kişi, geleceğe dair umudunu yitirme, sık sık ağlama, yersiz öfkelenme gibi olumsuz duygulara sahiptir. Ancak tanı konabilmesi için bu belirtilerin 2-3 hafta süreyle yoğun yaşanması gerekir. Tanının doğru konması hayati öneme sahip olabilmektedir. Çünkü çok yoğun düzeyde depresyon yaşayan kişilerde intihar durumlarına rastlanabilir. Dolayısıyla tedavi edilebilen ve tam olarak düzeltilebilen bir hastalık olan depresyonun, tedavi edilmesi oldukça önemlidir. Ancak tedavisi zaman ister. Bu nedenle sabırlı ve anlayışlı olmak gerekir. Tedavide en önemli unsur hastanın durumunu iyi anlaması ve depresyonu aşacağına inanarak buna göre hareket etmesidir” ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz