Depresyona kısa sürede kalıcı çözüm TMS tedavisi

Nöroloji ,Psikiyatri ve Psikoloji bilimlerinde son 50 yılın en önemli buluşlarından olan TMS tedavisi artık Türkiye’de.

Özellikle ABD ve Kanada da uygulanmakta olan TMS tedavisi son 5 yıldır Türkiye’de de başarıyla uygulanmaya başlamıştır.

Bu tedavi yöntemi ilk olarak hamilelerde ve emzirme dönemindeki kadınlar için uygulanmıştır. Bu dönemlerde depresif belirtiler gösteren kadınlarımızın ilaç kullanımı zararlı olduğu için tms tedavisi alternatif bir yöntem olmuştur.

Daha sonraları duygu durum bozukluğu olarak nitelendirdiğimiz Panik Atak, Anksiyete, Takıntı gibi rahatsızlıklarda da kullanılmıştır. Birçok kişi ilaçlarla veya psikoterapiyle bu durumlardan kurtulabilmektedir ama bunlarında yetersiz kaldığı durumlarda Tms Tedavisi devreye girmektedir. İlaç kullanmak istemeyen veya ilaca olumlu cevap vermeyen hastalarda yüksek başarı oranıyla iyileşme sağlanmaktadır.

Reklam
Reklam

Peki bu tedavi nasıl yapılmaktadır ?

Her insan beyni zaman içinde yaşam şartları ve belirli stres faktörleri yüzünden bozulmalara uğramaktadır ve beynin biyokimyası değişmektedir. Depresyon da sinir sisteminin yıpranmasına bağlı semptomları içerir . Sinir sisteminin gribidir. Tms( Transkranial Manyetik Stimülasyon ) tedavisinde de bu bozulan beyin dalgalarına manyetik akım gönderilerek beynin doğal elektriğini aktive edilmektedir. Uygulama sırasında kişi hiçbir ağrı sızı hissetmez ve yan etkisiz bir uygulamadır.

TMS tedavisi 2002 de Depresyon için , 2007 de de Migren tedavisi FDA( Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onayı almıştır.

http://www.doktorlarmerkezi.com/