Derbent İpekyolu Kültür Ve Sanat Festivali, 3 Ağustos'ta Yapılacak

Derbent ilçesinde, bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek geleneksel Derbent İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali'nin 3 Ağustos'ta yapılacağı bildirildi.

Derbent ilçesinde, bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek geleneksel Derbent İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali'nin 3 Ağustos'ta yapılacağı bildirildi. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hasaniçi Koruluğu'ndaki festivalin Derbent Kaymakamlığı, Derbent Belediyesi ve Derbentliler Platformu işbirliği ile organize edileceğini belirtti. Festivalin 3 Ağustos Pazar günü gerçekleştirileceğini ifade eden Acar, yöresel ürün yarışmaları ve çeşitli spor müsabakalarının yapılacağı festivalde halk müziği konserinin de yer alacağını aktardı. Acar, festivalde, ilçede son yıllarda üretimi artan çilek, kiraz ve fasulye ürünlerini de ön plana çıkaracaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bu ürünlerle ilgili yarışmalar düzenliyoruz. En iyi çilek, kiraz ve fasulye yarışmasında dereceye giren üreticilerimizi ödüllendireceğiz. Ayrıca festival kapsamında 10 bin kişiye yemek ikramımız olacak. Halk müziğinden çeşitli örneklerin yer alacağı festivalimizde aşıklar atışması da etkinliğimizi renklendirecek. Bu yıl festivalimizin maddi hazırlığını Derbentliler Platformu üstleniyor. Dolayısıyla bu platform bize belediye olarak yük getirmemenin çabası içerisinde çalışıyor. Kendilerine de bu anlamda teşekkür ediyorum." Derbent Kaymakamı Arif Oltulu ise festivale tüm Derbentliler'i davet etti. Bu yıl festivale daha geniş bir katılımın olmasını beklediklerini dile getiren Oltulu, "Çünkü bu festival çok anlamlı. Derbentliler Platformu kuruldu, bu oluşumda her türlü görüşten insan bir araya geldi. Bu festivaller, dostlukların, komşulukların, paylaşımların oluşması ve sılai rahim anlamında önemi çok büyük. İnşallah çok güzel bir iştirak oluşturacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: