Derbent Ziraat Odası Genel Sekreteri Bilgeç:

Derbent Ziraat Odası Genel Sekreteri Hüseyin Bilgeç, sonbahar yağışlarının beklentlerinin altında gerçekleştiğini, kış ve ilkbahar yağışlarından umutlu olduklarını söyledi.

Derbent Ziraat Odası Genel Sekreteri Hüseyin Bilgeç, sonbahar yağışlarının beklentlerinin altında gerçekleştiğini, kış ve ilkbahar yağışlarından umutlu olduklarını söyledi. Bilgeç, yaptğı açıklamada, Derbent'teki kıraç bölgelerde gerekli yağışın gerçekleşmemesi nedeniyle kardeşlenme ve çimlenme oranının yaklaşık yüzde 50'lere düştüğünü ifade etti. İlçenin 2012 sonbaharı ve 2013 ilkbaharında yeteri kadar yağış aldığını belirten Bilgeç, "Sonbahar yağışları beklentimizin altında gerçekleşti. Kış ve ilkbahar yağışlarından umutluyuz. Derbent'in tarım arazisi yaklaşık yüzde 25'i baraj yoluyla sulu tarım yapılmakta, diğer kalan yüzde 75'lik kısmı ise kıraç arazidir. Çiftçilerimiz için yağış ortalamaları bu nedenden dolayı çok önemlidir. Çiftçilerimize bol, bereketli ve kaliteli bir üretim sezonu geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz