Derbent'te, 12. İpekyolu Kültür Ve Sanat Festivali

Derbent ilçesinde bu yıl 12'incisi düzenlenen Geleneksel Derbent İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali'ne katılım yoğun oldu.

Derbent ilçesinde bu yıl 12'incisi düzenlenen Geleneksel Derbent İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali'ne katılım yoğun oldu.

Derbent Belediyesi'nce Hasaniçi Koruluğu'nda düzenlenen festival alanında bir araya gelen Derbentliler, hem piknik yaptı hem de hasret giderdi.

Festivalden önce, Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği bünyesinde faaliyet gösteren 20 dağ bisikletçisinden 10'u, bu yıl kayak merkezi olması için çalışmalar yürütülen 2 bin 385 metre rakıma sahip Aladağ'a, dağ bisikleti sporcuları tarafından tırmanış gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Sert, yaptığı açıklamada, hedeflerinin, dağ yolu da dahil olmak üzere yaklaşık 130 kilometrelik parkuru tamamlayarak, Konya'ya ulaşmak olduğunu söyledi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise bölgede hayata geçirilen hizmetler ve projelerden söz etti.

Derbent'i daha cazip ve kalkınmış bir ilçe haline getirmek için üç önemli projelerinin olduğunu vurgulayan Acar, "Aladağ'ın kış sporları merkezi yapılabilmesi için yürütülen bir projemiz var" diye konuştu.

Festivalde, protokole Aladağ'ın zirvesinden getirilen kar ve yörede yetiştirilen çilekler, yöresel gözleme ve ayran ikram edildi.

Festivale, Derbent Kaymakamı Uhud Emre Koyuncu, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Derbentliler Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Yalçın, kurum amirleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir : Şeref Yaşar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz