Derbent'te 'anne Baba Eğitimi' Konulu Seminer

Konya’nın Derbent ilçesinde düzenlenen seminerde anne ve babalara yönelik eğitim semineri verildi.Derbent Belediyesi Kültür Etkinlikleri...

Konya’nın Derbent ilçesinde düzenlenen seminerde anne ve babalara yönelik eğitim semineri verildi.

Derbent Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonundaki seminere, Kadıneli Umut Derneği Başkanı Asuman İleri, Uzman Psikolog Dilek Zekiye Kaşık ve Eğitimci Yazar Füsun Doğan, derneğin yönetim kurulu üyesi Fatma Bozkaya konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar tarafından seminerde anne ve babaların kurduğu yanlış iletişim, aile içi iletişim kazaları, aile içi sorunlar ve çözüm önerileri, çocuklara karşı anne ve baba davranışları ve çocuk eğitimi konularında bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Konuşmacılar, seminerde anne ve babaların çocuklarını anlamaya çalışmaları gerektiği, onların isteklerinin dikkate alınması, ergenlik dönemlerinde çocuklara karşı tutum ve davranışlarda daha hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin önemine dikkat çektiler.

Uzman Psikolog Dilek Zekiye Kaşık, sunumunda, iletişim sisteminin temel ögelerinden birinin de dinleme olduğunu belirtti. İyi bir dinleyicinin, iletişim kurduğu kişinin yalnız söylediklerini değil, yüzü, eli, kolları ve bedeniyle yaptıklarını da duyduğunu ifade eden Kaşık, "Çünkü yüz ifadeleri, el ve kol hareketleri, bedenin duruş tarzı, ses tonu gibi sözsüz mesajlar da iletimişim bir parçasıdır. Hatta bazen tek başına iletişimdir" ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz