Derbent'te Öğrencilere Su Tasarrufu Tiyatro Oyunu Ile Anlatıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Derbent ilçesinde ilkokul öğrencilerine "Kavuklu ve Pişakar" ile su tasarrufu konusunun önemi tiyatral olarak anlatıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Derbent ilçesinde ilkokul öğrencilerine "Kavuklu ve Pişakar" ile su tasarrufu konusunun önemi tiyatral olarak anlatıldı. Derbent Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelenen tiyatro oyununa, ilçede öğrenim gören ilkokul öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu. Daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefleyen KOSKİ'nin Konya il merkezi ve ilçelerinde gerçekleştireceği belirtilen su tasarruf bilinci kazandırma çalışmaları çerçevesinde sahnelenen tiyatro oyununun ardından etiket, afiş, damla kol saati, Çocuksu dergisi ve çeşitli hikaye kitapları hediye ediliyor. Sahnelenen tiyatroda, oyunun baş karakterleri Kavuklu ve Pişekar, öğrencilere su tasarrufu yapılmaması durumunda bir bardak su için insanların tüm değerli eşyalarını satmak zorunda kalabileceği, su olmadan hayatın olamayacağı yönünde mesajlar verdi. Hazırladıkları skeçle öğrencileri hem eğlendiren hem de bilinçlendiren Kavuklu ve Pişekar'ı öğrenciler beğenerek izledi. Programın sonunda öğrencilerin öğrendiklerini sınamak için çeşitli bilmeceler soruldu, oyunlar oynandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: