Derbi maç öncesinde gerginlik

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasında buakşam yapılacak derbi maçı öncesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı dışında iki takım taraftarları arasında gerginlikler yaşandı.

Galatasaray taraftarlarına toplu halde stada geliş izni verilmemesi nedeniyle az sayıdaki sarı-kırmızılılar stada girebilmek için Fenerbahçeli taraftarların içinden geçmek zorunda kaldı. Bu sırada Fenerbahçe taraftarlarının saldırılarına uğrayan Galatasaray taraftarlarını emniyet güçleri kurtarırken, bazı sarı-kırmızılı taraftarların kanlar içinde kaldığı görüldü. Bu taraftarlar, daha sonra güvenli alanlara götürüldü.

Reklam
Reklam

Emniyet güçleri, olaylara karışan taraftarları gözaltına aldı. Bu arada Fenerbahçeli taraftarların tepkileri zaman zaman basın mensuplarına da yönelirken, "Ortamı siz geriyorsunuz" diyerek gazetecilere küfürlü sözler söylediler.

Diğer yandan maç öncesinde Kızıltoprak'ta da gergin anlar yaşandı.Kızıltoprak'tan stada doğru gelen bir gruba Galatasaraylı oldukları gerekçesiyle Fenerbahçeli bazı taraftarlar saldırırken, polisin, doğabilecek olayları engellemek amacıyla havaya ateş açtığı gözlendi. Daha sonra ara sokağa polis takviyesi yapılarak, buradaki güvenlik önlemleri arttırıldı.