Derbi maçın ardından

İSTANBUL (A.A) - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş'ı 2-1 yenerek 3'te 3 yaptı.

İSTANBUL (A.A) - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş'ı 2-1 yenerek 3'te 3 yaptı.

Sarı-lacivertliler, şampiyonluk grubundaki 3. maçında siyah-beyazlı ekip karşısında aldıkları bu galibiyetle, Galatasaray ile tutuştuğu şampiyonluk yarışında iddiasını sürdürdü.

Süper Final'e Trabzonspor karşısında Kadıköy'de aldığı 2-0'lık galibiyetle başlayan, Galatasaray'ı Türk Telekom Arena'da 2-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, Kadıköy'deki ikinci maçında Beşiktaş karşısında da 3 puana ulaştı.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 43'e yükselterek, 45 puanlı lider Galatasaray'ı 2 puan geriden takibini sürdürdü.

-Futbolcular taraftarla tezahürat yaptı-

Karşılaşmanın sona ermesiyle saha ortasında toplanan Fenerbahçeli futbolcular, galibiyetin sevincini taraftarıyla yaptığı tezahüratla yaşadılar.

Fenerbahçeli futbolcuların "Fener gol gol gol" tezahüratına tribünler "İki kupa geliyor" şeklinde tempo tuttu.

Futbolcular daha sonra saha ortasında zıplayarak galibiyet sevinçlerini sürdürdü.

-Stoch 12. golünü attı-

Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısında 57. dakikadaki golünü atan Stoch, bu sezon ligde 12. golünü kaydetti.

Ligde 34 maçlık bölümü 10 golle geride bırakan Slovak oyuncu, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray'a attığı golden sonra Beşiktaş filelerini de havalandırarak toplam 12 gole ulaştı.

Bu arada, derbi maçın ilk yarısında teknik direktör Aykut Kocaman saha içinde görev yeri değişikliği yaparak Stoch'u orta alanın soluna alıp, Caner'i ortada görevlendirdi. Caner ikinci yarıda oyundan alınırken, Stoch sol kanatta devam etti.

Reklam
Reklam

-İkinci yarıda çift forvet-

Teknik direktör Aykut Kocaman, Stoch ile buldukları golden sonra ikinci forvet oyuncusunu oyuna dahil etti.

Karşılaşmanın 59. dakikasında Caner Erkin'i oyundan çıkaran Kocaman, Bienvenu'yu maça alırken, sarı-lacivertli ekip bu dakikadan sonra çift forvetle sahada yer aldı.

-Egemen'in kendi kalesine golü tribünlerdeki stresi bitirdi-

Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 0-0 kapatan sarı-lacivertliler 54. dakikada kalesinde gördüğü golün ardından 57. dakikada 1-1'lik eşitliği sağladı.

İlerleyen dakikalarda sarı-lacivertli ekip temposunu düşürünce, takımlarından gol bekleyen tribünler de son dakikalarda strese girdi.

Beşiktaşlı futbolcu Egemen'in 83. dakikasında kendi kalesine attığı gol sarı-lacivertli ekibe adeta hayat verirken, tribünler de 2-1'lik skorla rahatladı.

-Volkan Demirel sakatlandı maç 8 dakika durdu-

Karşılaşmanın 11. dakikasında bir pozisyonda Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel Beşiktaşlı futbolcu Edu'nun müdahalesiyle sakatlık geçirince maç 8 dakika duraksadı.

Reklam
Reklam

Ceza alanı içinde Edu'nun vurmaya çalıştığı topu yatarak kontrol eden Volkan, siyah-beyazlı futbolcunun müdahalesiyle sakatlık geçirdi.

Acı içinde yerde kalan Fenerbahçeli futbolcu yerde adeta kıvrandı. Volkan'ın tedavisi saha içinde yapılırken, tedavinin tamamlanmasının ardından 8 dakika sonra maça devam edildi.

Edu, pozisyon nedeniyle Fenerbahçeli futbolcunun yanına gelerek özür diledi.

Volkan'ın sakatlandığı pozisyonda, Fenerbahçeli futbolcuların Edu'ya sert girdiği gerekçesiyle kızmasının ardından ceza alanı bir anda karıştı. İki takımın bazı futbolcuları arasında yaşanan gerginlikte Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber de kalesini terk edip, Fenerbahçe ceza alanına kadar gelerek gerginliği yatıştırmaya çalıştı.

-Uzatma dakikalarında sahaya bir taraftar girdi-

Karşılaşmanın 90+4. dakikasında Fenerbahçe tribünlerinden bir taraftar sahaya girerek koşmaya başladı.

Migros kale arkası tarafından hızla koşan taraftar, orta alana kadar gelerek Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül'ün önünde durdu.

Güvenlik güçleri bu sırada yetişerek taraftarı kontrol altına aldılar.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe tribünleri, kulübe herhangi bir ceza gelmesi endişesi nedeniyle sahaya giren taraftara tepki gösterdi.

-Notlar-

-Karşılaşmanın 83. dakikasında Beşiktaşlı futbolcu Egemen'in kendi kalesine attığı golden sonra Fenerbahçe tribünleri "Şike şike şike" şeklinde tezahüratlar yaparak, Türk futbolunda bu sezon yaşanan sürece göndermede bulundu.

-Fenerbahçeli futbolcu Alex ve Cristian'ın çocukları sarı-lacivertli futbolcular galibiyeti kutlarken saha içinde top oynadı. Tribünler bir ara Cristian'ın minik oğlunun kaleye gönderdiği şutta "Oley" çekti.

-Fenerbahçeli taraftarlar, derbide sakatlığı nedeniyle forma giymeyen ancak maçtan sonra orta alana takım arkadaşlarının yanına gelen kaptan Alex'e sevgi gösterilerinde bulunarak "I Love You Alex" tezahüratları yaptılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: