Derbi maçtan notlar

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Arjantinli futbolcu Matias Emilio Delgado, Fenerbahçe derbisinde ilk 11'de sahaya çıktı.

Teknik direktör Jean Tigana, Delgado'ya ilk 11'de şans tanırken, sakatlığı geçen Koray'ı ise yedek soyundurdu.

Siyah-beyazlılarda forvette Nobre, arkasında Ricardinho forma giyerken, Bobo yedek kulübesinde oturdu. Koray ve Bobo'nun yanı sıra Murat, Gökhan Güleç, Ali Tandoğan, Fahri ve İbrahim Akın yedek kulübesinde yer aldı.

-FENERBAHÇE'DE APPIAH İLK 11'DE-
Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle ligde son iki maçta ve Beşiktaş ile yapılan kupa mücadelelerinde forma giymeyen Appiah, Turkcell Süper Lig'in önemli derbisinde takımdaki yerini aldı.

Reklam
Reklam

Sol dizindeki ağrılar nedeniyle bir süredir dinlendirilerek, takımdan ayrı çalışmalar yapan Appiah, Beşiktaş maçı için yoğun bir tedavinin ardından takımdaki yerini alabildi.

Sarı-lacivertlilerde cezalı Aurelio Beşiktaş maçında takımını yalnız bırakırken, cezaları nedeniyle geçen haftaki Denizlispor maçında forma giyemeyen Ümit ve Lugano derbi de ilk 11'deki yerini aldı.

Fenerbahçe'de ligde geçen hafta yapılan Fenerbahçe maçında cezalı Ümit'in yerine ilk 11'de forma giyen Uğur Boral, derbi maçta 18 kişilik kadroya alınmadı.

Bu arada, Fenerbahçe adına protokol tribünün ön kısmında Asbaşkan Ömer Temelli oturdu.

-BAKAN UNAKITAN DA MAÇTA-
Karşılaşmayı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da protokol tribününden izledi.

Ayrıca Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de karşılaşmayı izleyenler arasındaydı.

-TARAFTAR GERGİNLİKLERİ-
Fenerbahçeli taraftarların belediye otobüsleriyle stada gelişleri sırasında, iki takım taraftarları arasında yaşanan gerginlik nedeniyle, otobüste bulunan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Reklam
Reklam

Fenerbahçeli taraftarların girdiği tribün önünde de zaman zaman Beşiktaşlı taraftarlarla aralarında gerginlikler yaşandı. Güvenlik güçleri gerginliğin büyümesini önledi. Polisin bazı Beşiktaşlı taraftarları göz altına aldığı görüldü.

-RICARDINHO'YA SEVGİ SELİ-
Beşiktaşlı futbolcuların ısınmak için sahaya çıkması ile birlikte siyah-beyazlı taraftarlar Brezilyalı futbolcu Ricardinho lehine uzun süre tezahüratta bulundu.

Ricardinho, siyah-beyazlı taraftarların tezahüratları üzerine tribünlere giderek, taraftarları selamladı.

Fenerbahçeli taraftarlar da kendilerine ayrılan eski açık tribünde üstünde "Fener" yazan sarı-lacivert kartonları açarak takımlarını destekledi.

Bu arada karşılaşma öncesi çevik kuvvet polislerinin kendilerine dağıtılan tavuklu kumanyanı az pişmiş olması nedeniyle yemedikleri öğrenildi.

-ÇARŞI, TİYATRONUN YIKIMINA DA KARŞI...-
Çarşı, sosyal içerikli pankartlarına bir yenisini de derbi maçta ekledi.

Kapalı tribünde açılan pankartta, "Çarşı, tiyatronun yıkılışına da karşı, Hepimiz Muhsin Ertuğruluz" yazısı yer aldı.

Reklam
Reklam

-BEŞİKTAŞ YİNE NOSTALJİ FORMASINI GİYDİ-
Beşiktaş, 100. yılında giydiği ve Fenerbahçe maçlarında giymeyi gelenek haline getirdiği nostalji formasıyla sahada yer aldı.

Beşiktaş sahaya "TRT radyolarının kuruluşunun 80. yılı kutlu olsun" yazılı pankartla çıktı.

-FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARA POLİS KORUMASI-
Fenerbahçeli futbolcular soyunma odasından sahaya kadar polis koruması altında geldi. Her futbolcunun yanında 1 polisin bulunduğu gözlendi.

Sarı-lacivertliler sahaya "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 16. kuruluş yılı" yazılı pankartla çıktı.