Dere Ve Denize Atılan Çöpler Balıkları Öldürüyor

Deniz ve derelere atılan çöplerin balıkları öldürdüğü bildirildi.

Deniz ve derelere atılan çöplerin balıkları öldürdüğü bildirildi.

Trabzon Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Belediye'nin çevre kirliliğini önlemek için yoğun çaba sarf ettiği belirtilerek, bu çerçevede vatandaşların dere ve denizlere bilinçsizce attıkları çöplerin sahilde birikmesiyle oluşan çöp yığınlarının da temizlendiği anlatıldı.

Kentin kendisine yakışır bir görünüme sahip olması için Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin sahilleri düzenli olarak temizlediği belirtilen açıklamada, "Her geçen gün Trabzon'umuzun sahilleri, dereleri, akarsuları ve denizleri bilinçsizce atılan sıvı ve katı atıklarla kirletilmektedir. Denizlerdeki bu kirlilik besin zinciri yoluyla insan sağlığını olumsuz etkilemekte ve balık sayılarında ve türlerinde düşüşlere sebep olmaktır" denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, belediye sınırlarındaki her türlü katı atıkların, temizlik işçilerince rutin olarak temizlendiği bildirilerek, çevre kirliliği konusunda vatandaşların daha duyarlı olması istendi.

Muhabir: Cenk Yavuz Usta

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: