Dere yatağı kapatılınca kanalizasyon suları tarlalara aktı

Düzce’nin Cumayeri ilçesinde dere yatağının kapatılması nedeniyle şehrin kanalizasyon suları vatandaşların tarlalarına akmaya başladı. Tarlaları...

Düzce’nin Cumayeri ilçesinde dere yatağının kapatılması nedeniyle şehrin kanalizasyon suları vatandaşların tarlalarına akmaya başladı. Tarlaları nehre dönüşen arazi sahipleri isyan etti.

Düzce’nin Cumayeri ilçesi sınırları içerisinden geçen Büyük Melen suyunun İstanbul’a içme suyu olarak gitmesinden sonra İSKİ tarafından yapılan çalışmalarla, kanalizasyon ve atık suların nehre karışması engellendi. Cumayeri ilçe merkezinin tam ortasından geçen derenin Büyük Melen’e akışının kapatılmasıyla pis atık sular ve kanalizasyon pislikleri vatandaşların tarımda kullandıkları arazilere taşmaya başladı. Vatandaşlar pis kokular ve kanalizasyon atıkları nedeniyle arazilerine giremez oldu.

Reklam
Reklam

Tarlaları kanalizasyon suları ile kaplı olan Yukarı Avlıyan Köyü Muhtarı İlyas Dinç, tarımla uğraşan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, kanalizasyon suyunun tarım sulamalarında kullanılmamasını istedi. Muhtar Dinç, "Şu an bu pis sular Nihat Tutkun, İlhami Turan, Adil Şahin, Ahmet Tepe, Mehmet Öztürk, Sami Lafçı, Yaşar Lafçı, Tarık Özmen ve İbrahim Tahan adlı vatandaşların arazilerine akıyor. İnsanlarımız tarlalarına giremiyor. Yukarı Avlıyan köprüsüne kadar ulaşan pis sular doğal yaşamı, tarımı ve insan sağlığını tehdit ediyor. Geri dönüşü olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Tarımla uğraşan vatandaşlarımıza bu suyu kesinlikle kullanmamalarını öneriyoruz. Yetkililerin bir an önce bu duruma bir çözüm bulmalarını bekliyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz