Derebaşı Köyü Piknik Gününde 500 Kişi Halay Çekti

Erzurum’un Oltu ilçesinde bu sene 4.sü yapılan Köroğlu şenlikleri Derebaşı köyü piknik günü köylülerin yoğun...

Erzurum’un Oltu ilçesinde bu sene 4.sü yapılan Köroğlu şenlikleri Derebaşı köyü piknik günü köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Köylülerden bazılarının 2 gün önceden giderek çadır kurdukları piknik alanına sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başlayan köylüler, koyun kesip katılımcılara cağ kebabı ziyafeti sundu. Etkinlik alanında orkestra eşliğinde yaklaşık 500 katılımcı birlikte halay çekti. Renkli görüntülerin yaşandığı programda konuşan Köy Muhtarı İsmail Akbulut, 4.cüsünü düzenledikleri piknik gününe yoğun katılımdan dolayı herkese teşekkür etti. Akbulut, “Bu etkinliği gurbetteki köylülerimizi yılda bir kez olsa da bir araya getirip hasret gidermek amaçlı yapıyoruz. Gurbeti sılaya getiriyoruz köylülerimiz arasında ki bağı koparmıyoruz daha da güçlendiriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık bin kişinin katıldığı Derebaşı köyü pikniğini gününde Oltu ilçe jandarma komutanlığı ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Programda Orman işletmesi ekipleri ise yangına karşı uyarılarda bulunarak bölgede sürekli devriye gezdi.

Köy Muhtarı İsmail Akbulut ise at üzerinde çadırları dolaşarak bir olumsuzluk olup olmadığını sürekli kontrol etti .

Festivale İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Öztürk, İl Özel İdaresi Oltu Şube Şefi Mükail Özbey ve çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz