Derebucaklı Öğrencilerin Eğitim Başarısı

Derebucak ilçesinde öğrenim gören öğrenciler, SBS, YGS ve LYS'deki başarıları ile göz doldurdu.

Derebucak ilçesinde öğrenim gören öğrenciler, SBS, YGS ve LYS'deki başarıları ile göz doldurdu.

Derebucak Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ilçede öğrenim gören ilköğretim okulu 8. sınıflardan 67 öğrencinin SBS'ye girdiği, bunlardan 55'inin başarı göstererek değişik okullara yerleştiği belirtildi.

Açıklamada, bu 55 öğrenciden birin Fen, 12'sinin Anadolu öğretmen, 8'inin Anadolu, 9'unun Sağlık Meslek, 4'ünün Anadolu İmam-Hatip, 19'unun Ticaret ve Endüstri Meslek, 2'sinin Kız Meslek Liselerine yerleştiği vurgulandı.

Reklam
Reklam

Aynı dönemde, lisede öğrenim gören 12. sınıf öğrencilerinin 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonunda yapılan Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girdiği, 22 öğrenciden 7'sinin eğitim ve işletme fakülteleri, 5'inin ise meslek yüksekokullarına yerleştiği kaydedildi.

Derebucak Kaymakamı Oktay Ateş, ilçede SBS, yüksek YGS ve LYS'de başarı göstererek çeşitli okullara yerleşen öğrenciler, velileri ve öğretmenlerini kutladı.

Muhabir: Şeref Yaşar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: