Dereli Ailesi, Sapanca ve İzmit’e 2 okul yaptıracak

Sakarya'nın Sapanca ilçesi ile Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te, hayırsever Dereli ailesi tarafından toplam 16 milyon...

Sakarya'nın Sapanca ilçesi ile Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te, hayırsever Dereli ailesi tarafından toplam 16 milyon lira harcamayla yaptırılacak ilköğretim okulunun protokolü, iki ilin valisinin katılımıyla imzalandı.

Sapanca Richmond Nua Wellness SpaHotel'de gerçekleştirilen protokol imza törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, il milli eğitim müdürleri ve iş adamı Sinan Dereli katıldı.

Dereli, imza töreninde yaptığı konuşmada, gelecek nesle fayda sağlamak amacıyla eğitime katkı yapmaya çalıştıklarını söyledi. Dereli, "Annem Türkan Dereli'nin kendi anne ve babasının adını yaşatmak için Nazmiye-Ömer Sözer İlköğretim Okulu Sapanca'da, M. Sinan Dereli İlköğretim Okulu'nu ise İzmit'te yapacağız. Her bir derslikte çağdaş eğitimin gereği olarak 24 öğrenci tam gün eğitim yapacak ve her iki okulda da 648 öğrenci eğitim ve öğretim görecek. Türk eğitimine kazandıracağımız her iki okulda bilgisayar destekli eğitim verilecek. Fatih Projesi kapsamında kullanılan akıllı tahta ve tablet bilgisayarla okulda eğitim verilecek." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sakarya Valisi Mustafa Büyük de Dereli Ailesi'nin eğitime yaptığı bu katkının diğer hayırseverlere de örnek olacağını söyledi. Büyük, "Bu okulda fiziki yapının yanı sıra eğitim kalitesi de örnek olacak. Burada, Dereli Ailesi, okulu teslim etmenin yanı sıra eğitim kalitesinin de sürdürülebilmesi açısından desteklerini her zaman sürdürecekler." dedi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise kamu yatırımlarıyla bazı ihtiyaçları karşılamakta güçlük çektiklerini, destek için hayırseverlerin kapısını zaman zaman çaldıklarını kaydetti.

Sapanca'da 7 bin 800 metrekarelik alana kurulacak Nazmiye-Ömer Sözer İlköğretim Okulu'nda, her biri 24 öğrencilik toplam 27 derslik, fen laboratuvarları, müzik ve resim derslikleri, kütüphane, 175 kişilik konferans salonu yer alacak. Bunlara ek olarak jimnastik salonu, 308 kişilik yemekhane, kafeterya ve 2 voleybol, 1 basketbol sahası olmak üzere açık spor sahaları da inşa edilecek.

M. Sinan Dereli İlköğretim Okulu ise İzmit Cezaevi yanında yer alan 11 bin 500 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek. 648 öğrenci kapasiteli okul 27 derslik, fen laboratuvarları, müzik ve resim derslikleri, kütüphane, 230 kişilik konferans salonu, jimnastik salonu, 300 kişilik yemekhane, kafeterya ve açık spor sahalarına sahip olacak. İki okul için toplam 16 milyon lira harcanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz