Dereye 34 Bin Alabalık Yavrusu Bırakıldı

 Ardahan'da doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilmesi amacıyla merkeze bağlı Ardıçdere köyü deresine 34 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

Ardahan'da doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilmesi amacıyla merkeze bağlı Ardıçdere köyü deresine 34 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı. Vali Ahmet Deniz, burada yaptığı konuşmada, Ardahan'da doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi. Bu alandaki canlı türlerin neslinin devamı ve artması için bu çalışmanın önemli olduğunu ifade eden Deniz, "Bu çalışmayla balık popülasyonu artacak. Bin olacak, daha sonra binler olacak. Çünkü bunu arttırmak zorundayız. Bu bizim en büyük değerlerimizden biridir. Bu köy, Ardahan ve ülke bizim. Hep birlikte böyle güzellikleri yaşatıp çoğaltmamız lazım. Bugün bu çalışmayla ayrıca, bozulan alabalık habitatları iyileştirilmiş olacak. Alabalıkları gen kaynakları korunmuş olacak" şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Faruk Köksoy da çalışmanın ilgili bakanlık tarafından 2004 yılından bu yana Ardahan'da sürdüğünü belirtti. Mevcut çalışmanın kendisini heyecanlandırdığını, çünkü ilk başlangıcında kendisinin de katkısının olduğunu belirten Köksoy, "Son derece önemli bir çalışma. Bu çalışmanın bizler yıllar öncesinden startını vermiştik. Bugün meyvesini almanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Balıklar bırakıldıkça bizler mutlu oluyoruz. Bu çalışmanın belki maddi anlamda çok büyük bir etkisi yok ama çarpan etkisi çok fazla. Bunun farkındayız" şeklide konuştu. Çalışmanın olta balıkçılığı ve yayla turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade eden Köksoy, bu vesileyle insanların özellikle yazın köylere, yaylalara ve derelere akın ettiğini kaydetti. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Erdem Yavuz da bugün 34 bin balığın dereye bırakıldığını, hedefin bu yaz dönemi 3 farklı dereye 100 bin balık yavrusunun bırakılacağını söyledi. Daha sonra Trabzon'un Maçka ilçesindeki tesislerinden getirilen yavru balıklar, dereye bırakıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: