Deri Ihracatçıları Japonya’yı Gözüne Kestirdi

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin olağan mali genel kurul toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri...

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin olağan mali genel kurul toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)’nde yapıldı. Birliğin 2013 tahmini bütçesi, 560 bin lira olarak kabul edildi. Birlik Başkanı Jak Galiko, genel kurulda yaptığı konuşmada Avrupa’daki ekonomik krizden dolayı sektör olarak daha fazla ülkeyle ticaret yapmanın yollarını aradıklarını, bu çerçevede Japonya’nın deri ihracatı için önemli olduğunu söyledi. Galiko, “Şanghay ve Hong Kong gibi deri fuarlarında yaptığımız tanıtımların yanısıra Deri Tanıtım Grubu (DTG) kontrolünde daha fazla pazara ve yöreye açılmaya ihtiyacımız var.” dedi.

Reklam
Reklam

Birlik olarak Japonya’da 70 firmayla görüştüklerini belirten Galiko, “Geçen şubat ayındaki 20 kişilik Japonya alım heyeti de oldukça ilgi gördü. Önümüzdeki günlerde bu ülkeden gelen heyet, tekrar ihracatçılarımızla buluşmayı talep etti. Japon deri ithalatçılarıyla gelişen ilişkilerimiz sayesinde hedef pazarlarımızdan biri olan Japonya’ya ihracatı arttıracağımızı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

2012 yılı ihracat rakamlarına da değinen Birlik Başkanı Galiko, şunları kaydetti: “2012 yılı 12 aylık ihracat kayıt rakamlarına göre Türkiye geneli deri ve deri mamulleri ihracatı, 2011 yılındaki 1,48 milyar dolar seviyesinden 1,61 milyar dolara çıkmış ve bir önceki yıla oranla yüzde 8,5’lik artış oranıyla kapatmıştır. 2012 yılında birliğimiz üyelerince 113,4 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirilmiştir. Ege deri ihracatının İzmir Serbest Bölgesi’nden yapılan miktarı ise 80 milyon dolara erişmiştir. 2013’ün başından beri sektörümüz, iyi bir performans içindedir. İki üç yıldan beri işlenmiş deri ihracatı öncelik kazanmakta ve yükselerek devam etmektedir.”

Reklam
Reklam

Avrupa’daki ekonomik krizden dolayı Türk deri sektöründeki katma değer payına gelen artışların sektörü zora soktuğunu dile getiren Jak Galiko, “Ham deri işlenip bitmiş ürün haline gelirken değer paylarındaki yüklerin her sene arttığı bir ortamda, ekonomik krizden dolayı fiyat artışı olmadan satış yapmak mümkün değildir. Türk deri sanayisinin rekabet gücünü koruyabilmesi için daha fazla ar-ge, inovasyon, yüksek kaliteli ürün, fleksibilite ve düzgün bir hizmet vermesi gerekmektedir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: