Deri Tasarım Yarışmasında Final Heyecanı

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Deri’n Fikirler III. Deri Tasarım ve...

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Deri’n Fikirler III. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda final heyecanı yaşanıyor. Final gecesi, 23 Mayıs 2013 tarihinde koreograf Akif Örük’ün organizasyonunda İzmir Arena’da yapılacak.

Ekonomi Bakanlığı himayelerinde, Türk derisinin dünyadaki konumunu sağlamlaştırmak, ülkenin deri konusunda bir tasarım ve ar-ge merkezi olmasını sağlamak, deri üretimi ve tasarımı konusunda sektöre genç yeteneklerin kazandırılması için düzenlenen yarışmada 11 finalist ter dökecek. Simge Tertemiz’in final gecesinin sunuculuğunu üstleneceği yarışmada finalistlerin hazırladığı koleksiyonlar, Örük’ün koreografisi ile hazırlanan defilede Didem Soydan, Ebru Öztürk, Merve Büyüksaraç, Ece Begüm Yücetan ve Nur Gümüşdoğrayan gibi mankenler tarafından sergilenecek.

Reklam
Reklam

Deri sektörünün gelişmesi ve Türk derisinin değerinin anlaşılmasını amaçladıklarını ifade eden Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, “2023 yılı hedefine ilerlerken birlik olarak başlattığımız yarışma, Türk deri sektörüne başarılı tasarımcılar kazandırmak ve deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirler geliştirmek gibi hedefler doğrultusunda, iki üniversitenin ve sanayi ortaklığının neticesinde Türk derisinin değerinin tüm dünya tarafından anlaşılmasını sağlayabilecek bir yarışma düzenliyor olmaktan dolayı çok memnunuz.” dedi.

11 finalist takımın, yarışmanın hazırlık süreci boyunca azimle çalıştığrını belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu da şunları kaydetti: “Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda sona yaklaştık. Finalist takımlar, bu süreçte tüm gayretlerini sergiledi. Tasarım ve üretim süreçleri, deri tasarımcılarıyla Ege ve Dokuz Eylül üniversiteleri öğretim üyelerinin desteğiyle beraber gelişti. Tasarımcıların hayal ettiği deriler, üretim aşamasında mühendislik öğrencilerinin teknik bilgileriyle buluştu.” Yarışmada birinci olacak takıma 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin lira ödül verileceğini aktaran Tahiroğlu, ayrıca yurtdışında eğitim hakkı da verilebileceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: