Dericiler Yeni Yerlerine Taşınacak

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, tabakhane bölgesinde faaliyet gösteren dericilerin en geç 9 ay içinde Deri...

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, tabakhane bölgesinde faaliyet gösteren dericilerin en geç 9 ay içinde Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınacağını söyledi.

Denizli Belediyesi, tamamen kent içinde kalmış olan ve çevre kirliliği yaratan tabakhanenin kaldırılması için bir süre önce çalışma başlattı. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından dericilere yönelik başlatılan proje yarışmasında 9 derici sundukları proje ile GEKA’dan hibe aldı. Konuyla ilgili düzenlenen toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve sundukları projelerle GEKA’dan hibe alan iş adamları katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan dericileri tabakhane bölgesinden taşımak için yıllardır çalıştıklarını belirterek, “Biz altyapısı yetersiz olan tabakhane bölgesinden dericileri taşımanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Deri Organize Sanayi Bölgesi gelişmesi için biz de her türlü desteği verdik. Yeni bölge altyapısıyla, çevreye barışık haliyle ve daha rahat ortamıyla inşallah dericilerin isteklerini karşılayacak” diye konuştu.

Deri Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgi veren Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise, GEKA’nın 3 milyon TL’ye varan bir proje yarışması açtığını belirterek, “Bu yarışmaya 9 firma katıldı. 9 firmamıza da sundukları proje karşılığı olarak 1 milyon 530 bin TL hibe verildi. Bu proje bence GEKA’nın en önemli ve en başarılı projesi. Bu sayede tabakhane bölgesinde yer alan firmaların tamamı en geç 9 ay içinde Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınacak” dedi.

Deri Organize Sanayi Bölgesi için tüm yatırımların yapıldığını kaydeden Vali Demir, “Dericilerimiz için 3 milyon TL tutan altyapı yaptık. Elektrik için de toplam 1 milyon 390 bin TL harcandı. Tabi ki dericiler için vazgeçilmez olan arıtma tesisi için de 9 milyon 430 bin TL harcandı. Toplamda 14 milyon TL’ye varan bir yatırım yaptık. Aynı şekilde dericilerimiz de kendilerine göre yatırım yaptılar. Türkiye’nin en modern tesislerinden biri oldu. Sadece Denizli’den değil, Türkiye’nin değişik illerinden de bu bölgeye yatırım yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: