Derik'te Kaymakamlık Konutunun Duvarının Yükseltilmesine Tepki

Emrullah KARAKAŞ/ DERİK Adıyaman'ın Samsat İlçesi'nden yaklaşık 2 ay önce Derik İlçesi'ne atanan Kaymakam İsmail Sündük, ilçe merkezi Kale Mahallesi'nde bulunan

Emrullah KARAKAŞ/ DERİK Adıyaman'ın Samsat İlçesi'nden yaklaşık 2 ay önce Derik İlçesi'ne atanan Kaymakam İsmail Sündük, ilçe merkezi Kale Mahallesi'nde bulunan Kaymakamlık konutunun çevresinde bulunan yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki güvenlik duvarını 4 metreye yükselttiriyor. Duvarın 6-8 Ekim olayları sırasında bir grup protestocunun konuta karşı taşlı ve molotof kokteyli saldırı gerçekleşmesinden sonra güvenlik önlemi olarak yükseltildiği ileri sürüldü.
Esnaf, Kaymakam Sündük'ü çözüm sürecinin yürütüldüğü bir dönemde devlet ile halk arasına duvar örmek ile eleştirdi. Kaymakam İsmail Sündük ise konu ile ilgili konuşmak istemediğini söyledi.
Derik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atman Elitaş, toplumsal olaylar sırasında yapılan saldırıları kınadığı gibi devleti temsil eden Kaymakam'ın kendisi ile halk arasına duvar örmesini, duvarı yükseltme çalışmasını doğru bulmadığını söyledi. Çözüm sürecinin yürütüldüğü ve duvarların yıkıldığı bir dönemde Kaymakam'ın konutun çevresindeki duvarı kale gibi yükseltmesinin esnafı rahatsız ettiğini söyleyen Elitaş, yaşananlardan rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: