'Derin devlet reenkarnasyon gibi'

Başbakan'ın Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, ''Derin devlet reenkarnasyon gibi, farklı vücutlarda yeniden diriliyor" dedi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Milliyet gazetesine konuşan Akdoğan, Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisinden çıkan dinleme cihazı konusunda tıpkı Başbakan gibi derin devleti işaret etti; "Derin devlet reenkarnasyon gibi, farklı vücutlarda yeniden dirliyor'' ifadesini kullandı.

Akdoğan, ''Siz bitirdim sanıyorsunuz, bakıyorsunuz ki, bu virüs yeni uzuvlar üzerinden hayatiyetini sürdürüyor. Bir legal siyasi alanda iktidar mücadelesi var; bir de illegal alanda devletin gücünü kullanmak isteyen odakların verdiği bir iktidar kapışması yaşanabiliyor. AK Parti hem siyasi alanda iktidarın gücünü ve varlığını korumaya çalışıyor, hem de diğer alanlardaki asalak organizmaları temizlemeye uğraşıyor." diye konuştu.
Haberin devamı ↓reklam

Reklam
Reklam

YABANCI DEVLET ŞÜPHESİ
Başbakan Erdoğan'ın dinlemelerle ilgili bir tedirginliği olmadığını da söyleyen Akdoğan, yabancı istihbarat örgütlerine dikkat çekti.

Yalçın Akdoğan, "Başbakan kapalı kapılar ardında farklı konuşacak birisi değil. Yani çekineceği endişe edeceği bir şey yok. Ama neticede devletin bir takım konuları vardır. Başka ülkeler de başka istihbarat örgütleri de sizin ne düşündüğünüzü ne yapacağınızı merak eder. Çok yönlü bir soruşturma sürüyor. Sonunda her şey belli olur'' dedi.

'DERİN YAPI ZAYIFLATILDI'
Derin devlet yapılanmasının büyük ölçüde zayıflatıldığını da iddia eden Akdoğan, bundan sonra olmayacağının, tamamen bittiğinin garantisinin olmadığını belirtti.

Anahtar Kelimeler: