Derince'de altyapı çalışmaları

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Derince ilçesine bağlı Çınarlı, Çenedağ ve Deniz mahallelerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Derince ilçesine bağlı Çınarlı, Çenedağ ve Deniz mahallelerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı çalışmaları başlattı.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 2004 yılından beri 653 milyon TL yatırım yapan Genel Müdürlüğün, hizmet alanındaki ilçelerin altyapı problemlerinin büyük bir kısmını tamamladığı, yapılan yatırımlar ve kullandığı teknolojilerle İzmit Körfezi'ni kirlilikten kurtararak cazibe merkezi haline getirdiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Derince'nin Çınarlı, Çenedağ ve Deniz mahallelerindeki altyapı problemlerini gidermek için hazırlanan projenin çalışmalarına başlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İçme suyu ve kanalizasyon altyapılarının ekonomik ömrünü tamamladığından dolayı sık sık arızaların baş gösterdiği mahallelerde, toplam 33 bin 966 metre uzunluğunda içme suyu hattı ile 29 bin 270 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı imalatı yapılacak. Çınarlı ile Çenedağ mahallelerinde boru döşeme çalışmaları sürüyor.

Ayrıca, şiddetli yağışlarla oluşan yüzey sularını toplayarak uzaklaştırmak için de proje kapsamında yağmursuyu hattı yapılıyor. Çenedağ Mahallesi'nde yağmur suyu hattının betonarme boru döşeme çalışması devam ediyor. Yüzey sularını toplayacak olan hat Çenedere'ye bağlanarak uzaklaştırılacak. Proje kapsamında, toplam 4 bin 48 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı döşenecek. Yaklaşık 9.2 milyon TL'ye mal olacak proje 2013 yılının sonunda tamamlanacak."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: