Derince'de Muharrem Iftarı Verildi

Derince'de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla iftar verildi.

Derince'de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla iftar verildi.

Çınarlı Mahallesi'ndeki cemevinde verilen iftar yemeğine Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım ve Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar katıldı.

Alemdar, burada yaptığı konuşmada, Muharrem ayının İslam dünyasının tümü için önemli olduğunu belirterek, Hazreti Hüseyin'in şehit edilişinin acısını paylaşmak için tutulan matem oruçlarının kabul edilmesini diledi.

Alemdar, 3 yıl önce temelini attıkları cemevinde iftar açtıklarını dile getirerek, bundan sonra da bu ibadet ve kültür yuvasının, topluma daha da faydalı bireyler yetiştirmesini temenni etti.

Reklam
Reklam

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şube Başkanı Hüseyin Gülseven ise iftar yemeklerin Derince Belediyesi tarafından hazırlandığını belirterek, Alemdar'ın dernek binası yapımında olduğu gibi her platformda yanlarında olmaya devam ettiğini kaydetti.

Gülseven, Derince'de ülkenin farklı noktalarında yerleşmiş farklı etnik ve farklı inançlara mensup insanların yaşadığını ifade etti.

Muhabir: Şahin Oktay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: