Derleme

Ürgüp'e bağlı Ortahisar beldesi yakınlarında, turistleri taşıyan bir sıcak hava balonunun düşmesi sonucu 3 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Ürgüp'e bağlı Ortahisar beldesi yakınlarında, turistleri taşıyan bir sıcak hava balonunun düşmesi sonucu 3 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Nevşehir merkeze bağlı Göreme beldesinden kalkan sıcak hava balonu, ilk belirlemelere göre, başka bir balonla çarpışması nedeniyle Ortahisar beldesi yakınlarında düştü.

Kazada, Brezilyalı turist Maria Luiza Gomes (71) olay yerinde, yine aynı ülkenin vatandaşları olduğu belirtilen Mariua Rosas (65) Nevşehir'de, Ellem Kohelman da (76) Kayseri'de tedavi gördükleri hastanelerde hayatlarını kaybetti.

Reklam
Reklam

Yaralanan 22 kişiden 19'unun Nevşehir'deki hastanelerde, 3'ünün ise Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Özel Acıbadem Hastanesinde tedavileri sürüyor.

-İspanyol turistler çoğunlukta-

Yaralanan turistlerin isimleri ve ülkeleri şöyle:

"Brezilya vatandaşları Chahetan Bazerra (32), Chahel Biriand Neto (56), Maisa M. Lima (71), Vera Monteur (69), Amcra Jumguusuzu (79), Rosana Farla Santo, Wagmen Fennene Santo. İspanya vatandaşları Lidia Mulla (58), Joje Crriols (65), Francisca Gir (62), Maria Rosario Prado (58), Angel Casad (60), Cr Casodo (60), Veronka Borda (34), İrine Apesreguia (64), Aguebi Oyaga (70), Jose Maria Rodriguez. Arjantin vatandaşları Claudia Guuante (52), Gabriella De Cetuo (52), Monica Berga (52). Porto Riko vatandaşı Michel Torres (49) ve Portekiz vatandaşı pilot Rodrigo Nevez."

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turistleri taşıyan iki sıcak hava balonunun saat 06.00 sıralarında Ortahisar beldesi yakınlarında çarpıştığını söyledi.

Reklam
Reklam

Yaralıların çoğunun vücudunda kırıklar olduğunu ifade eden Savaş, "Kaza, görgü tanıklarının anlatımına göre, yükselmekte olan bir balonun kubbesine başka bir balonun sepetinin çarpması sonucu meydana geliyor. Alttaki balonun kubbesi yırtılıyor ve hızla düşüyor" diye konuştu.

-Balon firmasının sahibi Uluer: "Son derece üzgünüz"-

Kazada düşen balonun bağlı olduğu Anatolian Balonculuk'un sahibi Halil Uluer, son derece üzgün olduklarını dile getirdi.

20 yıldan bu yana Kapadokya bölgesinde güvenli sıcak hava balonculuğunun yapıldığını belirten Uluer, "Bu sabah erken saatlerde iki balonun havada çarpışması sonucu bir balonumuz sert iniş yapmıştır. Pilotumuz sert iniş anında bütün güvenlik önlemlerini almıştır" ifadelerini kullandı.

-SHGM'nin açıklaması-

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) yapılan yazılı açıklamada, Nevşehir Kapadokya-Göreme'de Anatolian Balonculuk'a ait 1 pilot ve 24 yolcunun bulunduğu TC-BMB tescil işaretli balonun düştüğü hatırlatıldı.

İlk bilgilere göre, kazanın söz konusu balonun, üzerinde uçan başka işletmeye ait bir balonun sepetiyle temas etmesi ve kubbesinin yırtılarak hızla irtifa kaybetmesinden kaynaklandığının anlaşıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Reklam
Reklam

"Nihai değerlendirme kaza araştırma ve inceleme ekibinin yapacağı inceleme sonucunda ortaya çıkacaktır. Kaza araştırma ve inceleme ekibi ve SHGM teknik personeli intikal için yola çıkmış durumdadır."

SHGM'nin bölgedeki balon operasyonlarının kontrollerini ve denetimlerini aralıksız olarak sürdürdüğü belirtilen açıklamada, kazaya ilişkin, kaza araştırma ve inceleme heyetinin yapacağı değerlendirme ve elde edilecek bilgiler doğrultusunda gerekli iş ve işlemlerin yapılacağı kaydedildi.

Muhabir: Ekip

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz