Dernekler Yönetmeliğinde Değişiklik

Adana İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, 5253 sayılı Dernekler Kanunu’na istinaden çıkartılan Dernekler Yönetmeliği’nin bazı...

Adana İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, 5253 sayılı Dernekler Kanunu’na istinaden çıkartılan Dernekler Yönetmeliği’nin bazı maddelerinin değiştirilerek kolaylıklar getirildiğini bildirdi.

Yapılan değişikliklerle bazı kolaylıklar getirildiğini belirten Kurtoğlu, dernek üyelerinin genel kurul toplantılarına çağrı şekillerinin genişletildiğine işaret ederek, "Derneğin internet sayfasında ilan yapılması“, “Üyenin bildirdiği elektronik posta adresine ya da iletişim numarasına mesaj gönderilmesi” veya “Mahalli yayın araçlarının kullanılması” suretiyle de genel kurula çağrı yapılabileceğini duyurdu.

Reklam
Reklam

Kurtoğlu, Alındı Belgesi Kayıt Defteri, Demirbaş Defteri ve Envanter Defteri’nin isteğe bağlı olarak tutulmasının sağlandığını ve Büyük Defter’in onaylatılması zorunluluğunun kaldırıldığını da açıklarken, “İl Dernekler Müdürlükleri’ne veya Noterlere onaylatılarak, form ve sürekli form şeklinde tutulan defterlerin her yıl yeniden onaylatılması zorunluluğu kaldırılmış, yalnızca bilanço esasına göre tutulan Yevmiye Defteri’nin her yıl yeniden tasdik edileceği konusunda düzenleme yapılmıştır. Bu durumda derneklerin, Yevmiye Defteri hariç tüm defterlerini sayfaları bitene kadar kullanabilmelerine imkan sağlanmıştır” dedi.

Ayrıca, yönetim kurulu asıl üyelerinin adlarına yetki belgesi düzenlenmeden dernek adına gelir tahsil edilmesine imkan sağlandığını, yönetim kurulu dışındakilere yetki belgesi verilmesi halinde en çok bir yıl süreyle düzenlenebileceğinin hüküm altına alındığını da duyuran Kurtoğlu, gerek son yapılan değişiklik ve gerekse Dernekler Yönetmeliği ile ilgili tüm bilgilerin daha geniş anlatımının Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın 'dernekler.gov.tr' internet adresinden de temin edilebileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: