Ders affı var mı?

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde öngörülen değişiklikle ilgili olarak, "Veremediği dersten öğrenciyi geçirme diye bir şey söz konusu değil, ders affı diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Çelik, bu sistemin en erken 2008-2009 eğitim-öğretim yılında yürürlüğe konulacağını bildirdi. Bakan Çelik, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde değişiklik yapma çalışmalarının sürdüğünü ve henüz tamamlanmadığını ifade etti. Çelik, şunları söyledi:"Altı ders mi beş dersi mi kim neresinden duyarsa onu yazıyor veya onu söylüyor. Mesele şudur, biz bugüne kadar eğitim alanında asla popülizm
yapmadık. Bir af meselesi var. Geçen yıl sınıfta kalanların hepsini toptan af edin diye kampanyalar açtılar. Bize yazdılar, çizdiler fakat Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik olarak ben, bu konuda kesinlikle tavizkar adım atmadım, atmam da bundan sonra da olmayacaktır."

Reklam
Reklam

Üniversitelerde kredili sistem uygulandığına işaret eden Çelik, öğrencilerin bir üst sınıfa geçerken önceki sınıflardaki derslerinden sorumlu geçebildiklerini anlattı. Çelik, şunları kaydetti:"Netice itibariyle bu dersleri vermeden mezun olmanız söz konusu değil. Veremediği dersten öğrenciyi geçirme diye bir şey söz konusu değil, ders affı diye bir şey söz konusu değil. Kesinlikle bu aklımızın köşesinden bile geçmiyor. Dolayısıyla sendikalarımız da öğretmenlerimiz de velilerimiz de müsterih olsunlar. Yapılan çalışma bittikten sonra kamuoyuyla paylaşılacak ve göreceksiniz ki her şey daha iyi olacak."

''Öngörülen sistem kredili sistem mi" sorusuna Çelik, "Kredili sistem değil, kredili sistem biliyorsunuz, Türkiye'de bir dönem merhum Avni Akyol döneminde uygulandı, başarısız olmadı. Bizim öngördüğümüz sistem, kredili sistem değil. Bugün zaten uygulanan bir sistem. Bugün diyelim ki 3 derste, bunun altı üstü. Bunun bir dengesini bulacağız" karşılığını verdi.

AA