Ders Zili Çalıyor, Polis Tedbirleri Artırıyor

Ders zilinin çalmasıyla birlikte torbacı tabir edilen uyuşturucu satıcılarının rahatsız ettiği okullarda polisiye tedbirler artırılırken,...

Ders zilinin çalmasıyla birlikte torbacı tabir edilen uyuşturucu satıcılarının rahatsız ettiği okullarda polisiye tedbirler artırılırken, öğrenci kavgalarının önüne geçmek için belli saatlerde polis okul önünde nöbet tutacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, birinci sınıfların ders başı yapmasıyla birlikte öğrencilerin okul önlerinde yaşayabileceği sıkıntıları çözmek için çalışmalarını sıklaştırdı. Polis, anne babaların, ilköğretimden yüksek öğretime, kötü niyetli kişilerin öğrencilere zarar vermesini engelleyecek tedbirleri gündemine alırken, çocuk ve gençlere de uyuşturucu ve teröre kadar birçok alanda eğitim veriyor.

Reklam
Reklam

Okullardaki olayların en aza indirilmesi için daha önce başlatılan okul polisi uygulaması sürdürülüyor. Proje kapsamında, polisin öğrenciler arası veya öğrenci velisi ile öğretmenler arasında yaşanacak olası bir durumda arabulucu olması hedefleniyordu. Polis, ilköğretim okulları çevresinde genellikle uyuşturucu satıcılarına izin vermezken, orta öğretimde ise liseli gençlerin 'yan baktın', 'kız kavgası'na müdahale ediyor.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, okula yeni başlayan öğrencilerin anne ve babaları tarafından veya servisler kanalıyla okula ulaştırılmasının önemini anlattı. Bu şekilde gözün arkada kalmayacağını belirten yetkililer, ebeveynlerin de kendi başına gidip gelen çocukları için de gözlerini üzerlerinden ayırmamaları tavsiyesinde bulunuyor. Küçük yaştaki öğrencilerin kontrollere rağmen internet kafelere gittiklerini anlatan yetkililer, bunun için kontrolün elden bırakılmamasını, ayrıca küçük yaştaki çocukları internet kafelere gidenlerin polisi aramasını istedi.

Emniyet yetkilileri, çocukların, gelişimlerini sağlıklı şekilde tamamlayıp ülkeye faydalı bireyler olarak yetişmelerinin, sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez gereklerinden olduğuna dikkat çekti. Geleceğin teminatı olan çocukları her türlü kötü alışkanlıktan korumak, onların ruh ve beden sağlığı yerinde bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamanın önemine işaret eden yetkililer, şunları kaydetti: “Öğrencilerin daha iyi yetişmeleri için güvenli eğitim ortamlarını oluşturmayı, muhtemel şiddet olaylarını önlemeyi, okul çevresindeki her türlü umuma açık yerlerin sıklıkla denetlenmesini yapmayı planlıyoruz. Okul dışı faktörlerin öğrencilerin, okul yöneticileri, öğretmenler ve diğer personelin veya eğitimcileri rahatsız etmeleri, eğitim ve öğretimin güvenliğini tehdit etmelerinin önlenebilmesini amaçlıyoruz. Okullarda çeteleşmenin önlenmesi ile ailelerin, okul güvenliği ile ilgili endişelerinin giderilmesi de en büyük çalışmalarımızdan biridir.”

Reklam
Reklam

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı İbrahim Sezer de ders zilinin çalmasıyla birlikte ortaya çıkacak sorunları eğitimci, emniyet ile ailenin birlikte hareket ederek çözebileceklerini söyledi. Okul önlerinde emniyetin gerekli tedbirleri aldığını anlatan Sezer, ancak uyuşturucu ve benzeri maddelerle ilgili sorunların yalnızca okulda yöneticinin değil, ailenin de takip etmesi gerektiğine dikkat çekti. Sezer, şunları ifade etti: “Emniyet, okul önlerinde yaşanan olumsuzluklar için tedbir alıyor. Eğitimciler de öğrencileri yakından takip ediyor. Hem okul yöneticileri hem emniyet hem veli, yapacakları işbirliğiyle uyuşturucu ve benzeri maddelere yönelen öğrencileri tespit edip çocukları bunlardan uzak tutabilir. En büyük görev çocuğunu yakından tanıyan aileye düşüyor. Böyle bir ortam içinde olduğunun farkına varmışsa aile, emniyet ve okul ile işbirliği yapıp çocuğu bunun dışında tutmanın formülünü bulmalıdır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: