Dershane öğrencilerinden Somali için kurban seferberliği

Konya’nın Karapınar ilçesindeki Sabah Dershanesi öğrencileri ve velileri Somali için kermes düzenledi. Kermesten elde ettikleri...

Konya’nın Karapınar ilçesindeki Sabah Dershanesi öğrencileri ve velileri Somali için kermes düzenledi. Kermesten elde ettikleri parayla Somali’de kurban kesmeyi hedefleyen öğrencilere veliler de kayıtsız kalmadı.
Dershanede düzenlenen kermeste öğrenciler kendi elleriyle hazırladıkları yiyecekleri satışa sundu. Küçük öğrenciler tüm Karapınar halkını kermese davet etti. Somali'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayacaklarını belirten Karapınar Sabah Dershanesi Müdürü Ahmet Şahin, “Amacımız küçük kardeşlerimizin de bu yaşta sorumluluk bilincini yaşamalarıdır. Biliyoruz ki Afrika ülkeleri yardım beklemekte, bunun için düzenlediğimiz kermeste öğrenci ve velilerimizin de buna kayıtsız kalmadıklarını görüyoruz. Elde edilen gelirle Somali’de öğrencilerimiz adına kurban kesmektir. Öğrencilerimizin bu acıya destek olmak istemeleri bizleri de duygulandırdı. Öğrenci ve velilerimi bu örnek davranışlarından dolayı tebrik ederim.” dedi.
Kermesten kazandıkları parayı Somali'ye göndereceklerini söyleyen minik öğrenciler, anlamlı bir yardım yaptıklarını, her gün televizyonda izledikleri açlıktan ölme tehlikesi ile karşı karşıya olan insanlara bir kurban yaşatacaklarını söylediler.
Öğrenci velilerinden Mübah Arı, “Düzenlenen bu kermese halkımızın da kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum. Öğrencilerimiz küçük ama kocaman dünyaları var. Öğretmenleri başta olmak üzeri kendilerini canı gönülden kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz