Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması

SİVAS (AA) - Sivas Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Türkyılmaz, "Eğitimde fırsat eşitliğini daha geniş tabana yaymak devletin öncelikli görevidir" dedi.

Sivas Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Türkyılmaz, "Eğitimde fırsat eşitliğini daha geniş tabana yaymak devletin öncelikli görevidir" dedi. Türkyılmaz, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, dershaneler, etüt merkezleri ve okuma salonlarının bir ihtiyacın sonucu olduğunu belirterek, "Bu kurumlar, eğitim sorunlarının bir sebebi değildir. Bu açıdan bakıldığında bu kurumları öncelikle eğitim sisteminin ihtiyaçlarını karşılayan kurumlar olarak görmek gerekmektedir" diye konuştu. Eğitimde fırsat eşitliğini daha geniş tabana yaymanın devletin öncelikli görevi olduğunu dile getiren Türkyılmaz, "Dershaneleri kaldırmanın yolu kapatmak değil, dershanelere ihtiyaç bırakmayacak bir sistem kurup talebi yok edip arzın önüne geçmektir" ifadesini kullandı. Türkyılmaz, yüz binlerce atanamayan öğretmen varken özel dershanelerin ve etüt eğitim merkezlerinin kapanmasıyla 200 bine yakın kişinin da işsiz kalacağını savundu. Dershanelerdeki öğretmenlerin mülakatla atanacağı yönündeki iddialara da değinen Türkyılmaz, "Neden dershanelerdeki öğretmenler KPSS'yle değil de mülakatla alınıyor? Bu yıllardır bekleyen öğretmen adaylarına haksızlık değil mi? Kaldı ki mülakatta objektif olunacağı da tartışma konusu. Öğretmenler hangi kritere göre kamuya alınacak? Neye göre seçilecek?" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz