Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması

ANTALYA (AA) – Kumluca'da faaliyet gösteren dört dershane, dershane tartışmalarıyla ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

ANTALYA – Kumluca'da faaliyet gösteren dört dershane, dershane tartışmalarıyla ilgili ortak basın açıklaması yaptı. Kumluca'da faaliyette bulunan Akdeniz Çözüm Dershanesi, Hedef Dershanesi, Körfez Dershanesi ve Sınav Dershanesi adına konuşan Hedef Dershanesi Müdürü Kadri Soytürk, Türkiye'de iki yıldır dershanelerin kapatılmasının kamuoyunun gündemine getirildiğini söyledi. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığının tasarı hazırlığı içinde olduğunun basına yansımasıyla dershaneler konunun tekrar tartışılmaya başladığını ifade eden Soytürk, dershanelerin Türkiye'deki eğitim sisteminin bir gerçeği olduğunu söyledi. Dünyada bir çok ülkede dershanelerin var olduğunu ve dershanelerin okullara alternatif değil, okullara yardımcı kuruluşlar olduğunu belirten Soytürk, şöyle konuştu: "Bugün dünyanın bir çok ülkesinde dershaneler vardır ve olmamaya devam edecektir. Dershaneleri başarılı kılan, dershanelerin güvenilir, düzenli ve sistematik oluşu, müfredatı uygun olarak uygulamalarıdır. Dershanelerin kapatılması 40 yıldır her siyasi iktidar döneminde düşünülmüş, ancak kapatıldıktan sonra ne olacağı konusunda çözüm üretilemediği için askıya alınmıştır." Dershanelerin kapatılmasına karşı iktidarın içinden de tepkiler geldiğini ifade eden Soytürk, dershanelerin kapatılmasına ilişkin kamuoyunun tepkisini çeken konunun biran önce gündemden kaldırılmasını beklediklerini dile getirdi. Soytürk, dershanelerin kapatılması konusunda referandum yapılmasını talep ettiklerini, çıkacak sonuca herkesin saygı göstereceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: