Dershaneye Gidemeyen Öğrencilere YGS Ve LYS Kursu Açılacak

Serdivan Belediyesince dershaneye gidemeyen öğrenciler için Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) yönelik kurs açılacak.

Serdivan Belediyesince dershaneye gidemeyen öğrenciler için Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) yönelik kurs açılacak. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, projenin Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce gerçekleştireceği belirtildi. 11 ve 12'inci sınıf öğrencileri için Türkçe, Matematik, Fen ve Sosyal Bilimler branşlarında kurs düzenleneceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "YGS ve LYS'ye hazırlık niteliğindeki kurslarla amacımız öğrencilerimizin sınav streslerini en aza indirmek, test çözme tekniğini öğreterek kendilerini tam anlamıyla sınava hazır hissetmelerini sağlamak. Ayrıca rehber öğretmenler tarafından öğrencilere kendilerini tanımaları, üniversitede okumak istedikleri alanları sınav öncesinde belirlemeleri ve sınav atmosferine hazır olmaları konularında da destek sağlanacak. Başvurular, Serdivan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün yanı sıra, İlçe Milli Eğitim ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine yapılabilecek. Dersler cumartesi ve pazar günleri Serdivan Anadolu Lisesi'nde verilecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: