Dersimliler Derneğinde Kocamış dönemi

Gemlik”teki kahvehanesiz tek yöresel dernek olan Dersimliler Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği”nin olağan kongresi dün Cemevi Salonunda yapıldı.

Eski Başkan Zeynel Bakır”ın takrar aday olmadığı kongrede Fevzi Giriş ve Murat Kocamış başkanlığında iki ayrı liste yarıştı.

Divan başkanlığına Yılmaz Kılıç, katipliklere ise Haydar Bozada ve Haydar Dikme her iki listenin ortak önerisiyle seçildikleri kongrede, açılış konuşması, saygı duruşu ve sırasıyla önceki dönem faaliyet raporu okunması, denetim komisyonu raporlarının ardından başkan adayları birer konuşma yaptılar.

182 üyenin katıldığı kongrede 180 oy geçerli sayıldı. Adaylardan Murat Kocamış listesi 111 oy alarak yarışı kazanırken, Fevzi Giriş listesi ise 69 oy aldı.

Reklam
Reklam

Önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılım yapacak olan yönetim de Murat Kocamış”ın başkanlığa seçilmesi beklenilirken yönetim kurulu üyeliklerine Kocamış listesinde bulunan Huriye Demir, Nihat Çetin, Hasan Can, Sibel Yüceer, Selçuk Acar ve Müslüm Çelikel seçildiler. Kongrede denetim kurulu, disiplin kurulunun yanı sıra DEDEF üst kurul delegeleri de seçildi.

Kongrede ki konuşmasında bir çok ayrıntıya değinen Kocamış; Ülkemizde gelişen sürece baktığımızda gerek Alevi yurttaşlarımız üzerinde gerekse ötekileştirmeye çalışılan diğer yurttaşlarımız açısından zorlu bir dönemin yaşandığı kanısında olduklarını belirterek, Suriye"de yaşanan kirli savaşa sebep olan emperyalist düzen Suriye"deki mezhep farklılıklarını kullanarak ülkemizde bu ayrışma üzerinden çeşitli tezgahlar düzenlenmeye çalışıldığını iddia etti. Alevi ailelerin evlerine işaretler konulup, halkımız üzerinde tedirginlik yaratılarak provoke edilmeye çalışıldığını söyleyen Kocamış, hükümet sözcüleri söylem ve tavırlarıyla tarafı ve çanakçısı konumunda durmaktadırlar şeklinde konuşarak bugüne kadar derneğe katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: