Derviş ve Bayar yemekte buluştu

ANKARA (İHA) - Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş gün boyu sürdürdüğü görüşmelerin sonuncusunu Demokrat Türkiye Partisi (DTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar ile yaptı.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde bulunan Klüp Beyaz Ev tesislerinde akşam yemeğine katılan Derviş, Bayar ile yaklaşık 3 saat görüştü. Derviş ve Bayar'ın biraraya geldiği yemeğe TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin, Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali İrtemçelik ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen de katıldı.

Reklam
Reklam

Kemal Derviş görüşmenin ardından hiçbir açıklama yapmadan ayrılırken DTP Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bayar Derviş ile birlikte yedikleri akşam yemeğini eski dostların buluşması olarak nitelendirdi. Yemekte siyaset konusunu görüştüklerini ancak detaylara inmediklerini ifade eden DTP Lideri Bayar, "O kadar detaylı bir siyaset yemeği değildi. Siyaset dışında bir yemekti. Tabi siyasette konuşuldu. Türkiye'nin meseleleri konuşuldu. Çok fazla detaylara inilmedi ama genel hatlarıyla Türkiye'de siyasetin bundan sonra olabileceği şekil üzerinde değişik fikirler yürütüldü. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk" dedi. Bayar 'Derviş'in istifa edeceğine yönelik kulislerde spekülasyon vardı? Siz böyle bir izlenim aldınız mı?' diye sorulması üzerine Derviş'in istifa edeceği yönünde bir izlenim almadığını kaydetti. Bayar, Hüsamettin Özkan'ın istifasından sonra siyasette meydana gelen hareketlilik ve yeni oluşum konusunda ise şunları söyledi: "Oradaki gelişmeler hakkında bir değerlendirmede bulunmak istemiyorum. Neticede DSP ve Hükümetin içindeki gelişmelerdir. Ben sadece benle görüşmek veya görüş alışverişinde bulunmak isteyen herkesle görüşüyorum."

Reklam
Reklam

DTP Lideri Bayar seçim konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye seçimi konuşuyor ve seçim kaçınılmaz hale geliyor. Burada önemli olan iki husus var. Birincisi seçimin ne zaman yapılacağı, mekanizmanın ne olacağı. Parlamento açıldığında seçim kanunu konuşulurken hangi tarih üzerinde anlaşacaklar. Tabi bir hükümet sorunu çıkabilir, gensoru gibi bir gelişme olabilir, yerine yenisi konmadan mevcut hükümetin ne olacağı tabi ki merak konusudur. Bir taraftan da seçim kararı alabilir bu parlamento. Ne zaman için alır bunları göreceğiz. Bana göre panik yapmamak gerekiyor. Ama Türkiye seçim konuşuyor ve seçime doğru bir hükümet arayışı içine giriyor. Seçim bu kadar yoğun konuşulur bir hale gelince bu beklentinin karşılanması gerekecek.".

Bayar, demokrasinin önünün açılması için herkesle işbirliği yapmaya ve üzerlerine düşen görevleri yapmayı hazır olduklarını da sözlerine ekledi.