DESAM: 4+4+4'ün Sistemleşebilmesi Için Öğretmenler Motive Edilmeli

Demokrat Eğitimciler Sendikası Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 4+4+4 eğitim tartışmasıyla ilgili...

Demokrat Eğitimciler Sendikası Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 4+4+4 eğitim tartışmasıyla ilgili yaşanan bilgi kirliliği ve kafa karışıklığının öğretmenleri, öğrencileri ve velileri zor durumda bıraktığını ifade etti. Avcı, 4+4+4 eğitim reformunun sistemleşebilmesi için öğretmenlerin maddi ve manevi motive edilmesi gerektiğine de dikkati çekti.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, 4+4+4 'Eğitim Reformu'nun dayanaklarından birisi olan, 18. Milli Eğitim Şurası'nda 12 yıllık kesintili ve zorunlu eğitim sistemini öneren ve şura kararı haline gelmesini sağlayan sendika olarak 4+4+4 sistemiyle alakalı gerek kamuoyunu gerekse ilgili-yetkili mercileri hazırladıkları rapor, sunum ve dosyalarla bilgilendirmeye ve yeri geldiğinde uyarmaya çalıştıklarını ifade etti. Gürkan Avcı, “Bir kısım muhalefet başta olmak üzere kimi ideolojik sendikalar, bir kısım medya ve sivil toplum kuruluşları, anlayan anlamayan herkes 4+4+4 eğitim sistemini toptan reddiye anlayışıyla eleştiriyor. Oysa 4+4+4 eğitim sistemi Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesine çıkaracak çok büyük bir atılımdır. Çocuklarımızın, yaşama eşit bir başlangıç yapması, daha uzun süreli öğrenim, daha geç yaşta çalışma hayatına giriş, daha kaliteli ve eğitimli toplumsal iletişim, uyum, eğitimde nitelik ve başarı adına 4+4+4 eğitim sistemini Türkiye'nin ihtiyacı olarak görüyor ve destekliyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Gürkan Avcı, “Türkiye olarak esas tartışılması gereken husus 4+4+4 eğitim sisteminin daha sağlıklı, verimli ve hızlı bir şekilde uygulanabilirliğini sağlamak için ekonomik analizinin yapılması ve standartlar ile akreditasyonun oluşturulmasına katkı sunulmasıdır.” diye konuştu.

4+4+4 eğitim sisteminin ve diğer eğitim reformlarının en verimli bir şekilde sistemleşebilmesi için öğretmenlerin maddi ve manevi olarak motive edilmesi gerektiğini ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in konsensüs ve ortak akılla hazırlanmış bir yol haritası hazırlamasının çok efektif bir adım olacağını söyleyen Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı, tüm eğitim bileşenlerinin öncelikli gündemini oluşturan şu hususlarda adaletli, hakkaniyetli ve şeffaf davranmalı ve kamuoyunu en sağlıklı şekilde doğru ve resmi ağızlardan bilgilendirmelidir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: