Des’den Başarılı Öğrenciye Plaket

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi...

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ayşe Cengiz'e başarı plaketi verdi.

DES Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, DES Dicle Üniversitesi (DÜ) Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ömer Ergün ve Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Hayrullah Erdem ile birlikte Yunus Emre İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda Türkiye birincisi olan Ayşe Cengiz'e ve Okul Müdürü Osman Aydın'a

başarı plaketi verdi. DES Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, “Ben Diyarbakır DES İl Başkanı olarak hocamız Yrd. Doç. Dr. Ömer Ergün DÜ Hukuk Fakültesi'nden, Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Hayrullah Erdem ile birlikte Ayşe kızımızın başarısını tebrik etmek için buraya gelmiş bulunuyoruz. Bu başarıyı önemsiyoruz. Kızımızın elde ettiği bu başarıdan dolayı kendisini tebrik ediyoruz. Okumak için geleceğinden endişe etmesine gerek yok. Biz gerektiği aşamada gerektiği kadar mali desteğimizle arkasında olacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Yrd. Doç. Dr. Öner Ergün ise, “Bağlar ilçesinde hayatın bu çetin şartlarında, maddi sıkıntılar içinde yedi çocuklu bir ailenin evladı olarak bu başarıyı göstermeniz, örnek almaya değer bir hadisedir. Diyarbakır insanına rehberlik yapıldığı zaman, yol gösterildiği zaman nasıl da kayda değer bir başarı elde edebileceğine en açık kanıttır. Seni tebrik etmeye ve seni yetiştiren öğretmen meslektaşlarıma şükranlarımızı sunmaya geldik” diye konuştu.

Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Erdem de, bu başarıda Okul Müdürü Osman Aydın'ın ve öğretmenlerin büyük katkısı olduğuna inandığını söyledi. Erdem, “Bundan sonraki aşamada da Yunus Emre İlkokulu'ndan benzer başarıların yine elde edilebileceğine inanıyorum. Elde edilen bu başarıyla iftihar ediyorum” şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Osman Aydın ise, Ayşe Cengiz'in geçen sene yapılan bir deneme sınavında yine birinci olduğunu söyledi. Aydın, “Kızımızın gerçek sınavda tüm soruları yanlışsız çözmesi bizi çok sevindirdi. Biz de kızımıza gerekli ilgiyi gösteriyoruz. Bu başarısından dolayı bir STK tarafından ilk kez ziyaret ediliyoruz. Bu duyarlılığınızdan dolayı size çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Ayşe Cengiz ve Okul Müdürü Osman Aydın'ın şahsında idareci ve öğretmenlere bu başarıya sağladıkları emek ve katkılarından dolayı teşekkür plaketleri sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz