Deşifre olan 800 hane devre dışı

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in 800 civarında reyting ölçemeye yarayan peoplemeter cihazın adresinin deşifre olduğu...

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in 800 civarında reyting ölçemeye yarayan peoplemeter cihazın adresinin deşifre olduğu yönündeki açıklamalarının ardından, bugün de Televizyon İzleme Araştırmaları AŞ (TİAK) söz konusu hanelerin devre dışı bırakıldığını bildirdi.
TİAK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hidayet Karaca imzasıyla televizyon izleme ölçümü panel hanelerinin deşifre olması ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, geçtiğimiz günlerde Televizyon İzleme Ölçümü çalışmasının sürdürüldüğü hanelerden bazılarının deşifre olduğu iddiaları üzerine, Reklamverenler Derneği, Reklamcılar Derneği ve Televizyon Kanalları temsilcilerinden oluşan TİAK A.Ş. Yönetim Kurulu’nun toplandığı bildirildi. “Deşifre olduğu anlaşılan 800 hanenin en geç 01.10.2011 tarihinden itibaren izleme ölçümü araştırmasını halihazırda sürdürmekte olan Nielsen Audience Measurement Piyasa Araştırma Hizmetleri (NAM) AŞ tarafından devre dışı bırakılmasına; ağırlıklandırması yapılmış 1700 hane ile ölçümün 01.10.2011 tarihinden itibaren sürdürülmesine; devre dışı bırakılan 800 hanenin ikame edilerek en geç 5 hafta içerisinde 2500 hanenin tamamlanmasına; söz konusu iddiaların TİAK A.Ş. Teknik Komitesi tarafından araştırılarak raporlanmasına,oy birliği ile karar verilmiştir." denildi.
Böylece, 1 Ekim Cumartesi günü itibariyle, deşifre olmuş tüm haneler üretim dışında bırakıldı. Açıklamaya göre, bu hanelerden meter sökümü ve yeni haneler ile değiştirilme işlemi devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz