Destansı bir klasik geri dönüyor

Unutulmaz bir hikâye, nefes kesici bir animasyon, sevilen karakterler ve ödüllü müzikler, “kral olmak için can atan” gözüpek aslan yavrusu Simba için zemini hazırlamıştı.

Ama kıskanç amcası Skar’ın tahta geçmek için planları vardır ve Simba’nın krallıktan sürülmesini sağlar. Yalnız ve başıboş kalan Simba, Timon adlı bir market ve sıcakkalpli düğmeli domuz arkadaşı Pumbaa’yla arkadaş olur ve onların çılgın maceralarına katılır. Onların “Hakuna Matata” felsefesini ve tasasız yaşam tarzını benimseyen Simba, sorumluluklarını ihmal eder. Ta ki kaderinin farkına varıp Pride Lands’e dönerek “Hayat Çarkı”ndaki yerini geri almaya çalışana kadar.

Unutulmaz Aslan Kral, epik hikayesi, unutulmaz müzikleriyle bugün bu sefer 3 boyutlu olarak vizyona giriyor!

Reklam
Reklam

Aslan Kral 1994 yılında sinemalarda kükrediğinde Simba ve babasının hikayesi bütün bir neslin duygularını etkilemişti. Öncü film müzikleri, beklenmeyen mizahı ve inandırıcı karakterleri tüm dünyada izleyicileri yakalamıştı. "Küçük Denizkızı" ve Güzel ve Çirkin"i takip eden film, Walt Disney Stüdyolarının animasyon rönesansına yol açarak en yüksek hasılat yapan animasyon filmi olmuştur. "ABD'de bugüne kadar en yüksek hasılat yapan elle çizilmiş animasyon filmi olmaya devam ediyor). "Aslan Kral" En iyi film müziği (Hans Zimmer) ve En Orijinal Şarkı (Elton John/Tim Rice, “Can You Feel the Love Tonight”) dallarında Oscar ile her iki kategoride ve ayrıca En İyi Film –Komedi/ Müzikal dallarında Altın Küre ödülleri kazanmıştır. En çok satan ev sineması ürünüdür ve Ocak 2011'de Broadway tarihindeki yedinci en uzun süre devam eden müzikal olan Tony ödüllü Broadway müzikaline ilham vermiştir.

Ayrıntılar için