Destici: 28 Şubatçılar ve 27 Nisancılar da hukuk önüne çıkarılsın

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasına "Hukuk...

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasına "Hukuk herkese dokunabilmelidir" yorumu yaptı. Darbecilere karşı en dik duruşu sergileyen merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşları olarak sürecin takipçisi olacaklarını söyleyen Destici, "28 Şubat'çılarında kanunun önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Takipçisi olacağız. Aynı şekilde 27 Nisan e muhtırasını verenlerin hukukun önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Hukuk herkese işlesin." çağrısında bulundu.
Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Destici, Başbuğ’un tutuklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasını ne utanç verici bir olay ne de kazanılmış bir zafer gibi görmediklerini ifade eden Destici, ''Başbuğ'un tutuklanması hukukun işidir, hukuk herkese dokunabilmelidir. Hukuk, cumhurbaşkanına, başbakana, genelkurmay başkanına da dokunmalıdır ama, millete pervasızca saldıran, vatandaşları bölen eylemler ve söylemlerden kaçınmayan PKK'nın sözde milletvekillerine, PKK'nın dilli şeytanlarına da hukukun dokunmasını bekliyoruz.'' dedi.
İmam Hatip Liseleri’nin nasıl kapatıldığını unutmadıklarını dile getiren Destici, "Ve en önemlisi milletin seçtiklerinin silah namlularıyla dipçiklerle korkutularak nasıl iktidarlardan al aşağı edildiğini unutmadık. O süreçlerin en dik durmuş siyasi liderinin arkadaşları olarak bu gün 28 Şubatçılarında kanunun önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Takipçisi olacağız. Aynı şekilde 27 nisan e muhtıra verenlerin hukukun önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Hukuk herkese işlesin. Siyasetçilerimiz hukuk üzerinden siyaset yapmayı politika üretmeyi bıraksınlar." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

ELEKTRİKLER KESİLDİ
Destici'nin konuşmasının son bölümünde elektrikler kesildi. Gazetecilerin aydınlatma olmadığı için görüntü kalitesinin düşebileceğini söylemesi üzerine de Destici, ''Hazine'den yardım alamadığımız için jeneratörümüz yok. Partimiz üyelerimizin aidat ve yardımlarıyla giderlerini karşılamaktadır." cevabını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz