Destici: Darbe Girişiminde Bulunmak Darbe Yapmak Gibidir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Balyoz davasında verilen kararla ilgili olarak kimsenin...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Balyoz davasında verilen kararla ilgili olarak kimsenin darbe yapmadığı için ceza almaması gerektiği gibi bir düşüncesinin olmaması gerektiğini söyledi. Darbe girişiminde bulunmak, darbeye hazırlık yapmanın da darbe yapmaktan farksız olduğunu belirten Destici, bu millete en büyük zararı darbecilerin yaptığını vurguladı.

Destici, partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu(MKYK) toplantısı öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlediği basın toplantısında Balyoz davasının sonuçlarını değerlendiren Destici, kimsenin sanıklar darbe yapamadığı için sadece darbeye teşebbüs ettikleri için affedilmesini düşünmemesi gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Mahkemenin ‘Eksik darbe girişimi’ şeklinde karar verdiğini hatırlatan Destici, darbeye teşebbüsün de darbe yapmaktan farksız olduğunun altını çizdi. Destici, “Zaten eksik darbe girişimi diye, mahkemenin kararı da bu, darbe gerçekleşmediği için ceza verilmesin veya bunlar affedilsin, bunlar görmezlikten gelinsin, yok sayılsın. Böyle bir şey yok. Darbe girişiminde bulunmak, bununla ilgili hazırlık yapmak darbe yapmak gibi bir şeydir. Bu millete en büyük zararı darbeciler yapmıştır. En büyük adaletsizliği darbeciler yapmıştır.” dedi.

Balyoz davasının yaklaşık 2 yıl kadar sürdüğünü hatırlatan BBP Genel Başkanı Destici, verilen kararın henüz kesinleşmiş sayılmayacağını belirtti. Kararın önce Yargıtay’a gideceğini daha sonra Anayasa Mahkemesi'ne gideceğini daha sonra da uluslar arası mahkeme sürecinin olduğunu anlatan Destici, bu süreçlerden dolayı kararın kesinleştiğinin söylenemeyeceğini ifade etti. Kararın kesinleşmediğinin söylendiği gibi yargılama esnasında yargıçların verdiği kararın adil olmadığı, siyasi olduğunun da söylenemeyeceğine dikkat çeken Destici, yargıçları ve mahkemeleri eleştirerek bir yere varılamayacağını niteledi.

Reklam
Reklam

DESTİCİ’DEN YEREL SEÇİMLERİN ÖNE ALINMASINA DESTEK

Destici, yerel seçimlerin öne alınmasını ve yeni büyükşehir yasası ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Meclis'in 1 Ekim’de açılacağını hatırlatan Genel Başkan Destici, Meclis'in birinci gündem maddesinin yerel seçimlerin erkene alınmasının ve buna bağlı olarak da yeni büyükşehir yasası olduğunu kaydetti. Yerel seçimlerin öne alınmasını desteklediklerini açıklayan Destici, “Biz yerel seçimlerin öne alınmasını destekleyen bir partiyiz. Hiçbir dönem buna karşı çıkmadık. Büyük Birlik Partisi olarak yerel seçimlerin 27 Ekim’de yapılmasını olumlu buluyoruz. Ve bu karar bizim partimiz açısından uygundur.” şeklinde konuştu.

Destici yerel seçimlerin erkene alınmasını desteklediklerini ancak yeni büyükşehir yasasına karşı olduklarını söyledi. Yapılacak yeni yasa ile 13 ilin daha büyükşehir olacağını kaydeden Destici, bu 13 ilin büyükşehir olmasına karşı olmadıklarını belirtti. Yeni yasa ile ilgili kaygılarını iki madde de açıklayan Destici birinci maddenin büyükşehirlerdeki il genel meclisinin kaldırılıp köylerin mahalle muhtarlığı sistemine geçecek olmaları olarak açıkladı. Bunu İstanbul’da, Sakarya’da, Kocaeli’nde belki uygulanabilir bir yasa olduğunu bildiren Destici bu yasanın Diyarbakır’da, Van’da uygulanamayacağını savundu. Yasaya karşı çıkmalarının ikinci maddesinde ise şehirlerin büyükşehir olmalarında sadece nüfus kriteri olması. Büyükşehir olması için bir ilin nüfusunun 750 binden fazla olması gerektiğini hatırlatan BBP Genel Başkanı Destici, bir şehrin büyükşehir olması için sadece nüfusun değil o şehrin yüz ölçümü, ekonomiye katkısı gibi diğer sosyo-ekonomik faaliyetlerine de bakılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: