Destici: Dünyanın Hiç Bir Yerinde Yüzde 10 Seçim Barajı Yok

Mustafa BAĞDİKEN- Orhan UZUN/İZMİT Partisinin il binasının açılışına katılan ve burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici seçime en hazırlıklı partinin BBP olduğunu

Mustafa BAĞDİKEN- Orhan UZUN/İZMİT Partisinin il binasının açılışına katılan ve burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici seçime en hazırlıklı partinin BBP olduğunu öne sürerken seçime MHP ile birlikte girilmesi konusunda henüz bir görüşme olmadığını söyledi. Destici bir soru üzerine, İç Güvenlik Yasası'nın TBMM'de kavgalı görüşmeler yapılırken bir anda çekilmesinin ardında PKK ile yapılan görüşmelerin bulunduğunu öne sürdü.
Genel Başkan Mustafa Destici, seçimdeki yüzde 10 barajını eleştirirken, 'Darbe Anayasası'ndan 33 yıl geçtiğini, seçim yasasının da bugüne kadar değiştirilmediğini anlattı. BBP Genel Başkanı, şöyle devam etti:
"Hazie'den Ocak ayında 3 siyasi partiye 530 milyon lira verildi. 300 milyonu Ak Parti, yaklaşık 170 milyonu CHP ve 70 milyonu MHP'ye verildi. Medya da bunu yazmıyor, üzerinde durmuyor. Yerel seçimde hazine yardımının iki katı genel seçimde üç katı veriliyor. Normalde bu para 160 milyon lira olması lazım. Seçim olduğu için 3 katı veriliyor. Adı 'seçim yardımı'; seçime 30 parti giriyor. Yardımı yine 3 parti alıyor. Böyle bir adaletsizlik böyle bir taksim nerede var?"
Destici, adaletsiz sistemde sandıktan milli iradenin tam olarak yansıyamayacağını, öne çıkarılan partilerin yolsuzluk, yoksulluk, adaletsizliği getirdiklerini, milleti kamplaştırıp böldüklerini savundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: