Destici: Fransa ile ekonomik ve askeri anlaşmalar dondurulmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin Fransa’ya karşı her türlü siyasi ve...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin Fransa’ya karşı her türlü siyasi ve ekonomik yaptırımları derhal işleme koymasını istedi.
Sözde Ermeni soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını sağlayan teklifin Fransa Ulusal Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada Destici, "Büyükelçimiz Türkiye’ye çağrılmalı. Ekonomik ve askeri anlaşmalar dondurulmalı. Kültürel ve sportif faaliyetler iptal edilmeli. Türkiye’de faaliyet gösteren Fransız şirketleri kapatılmalı. Fransız vatandaşları sınır dışı edilmeli ve Fransız menşeli malların satışı durdurulmalıdır. Türkiye şayet sert tedbirler almaz, caydırıcı unsurlarını devreye sokmaz ise ve bunu oylamadan önce açıklamaz ise yarın çok geç olabilir ve Fransa bu işin heveslisi diğer ülkeleri de cesaretlendirebilir. Maalesef bu güne kadar ülkemizi yönetenler dış politikada mütekabiliyet esaslarına riayet ederek Türkiye’nin elindeki kozları kullanmamışlardır." eleştirilerinde bulundu.
Terör örgütü PKK'ya bile açıktan veya dolaylı destek veren ülkelerle hiçbir şey olmamış gibi stratejik ortaklıkları, siyasi, ekonomik ve askeri işbirliklerini devam ettirdiklerine dikkat çeken Destici, şunları dile getirdi: "İçeride iktidarlarını sürdürme adına dışarıda zafiyet gösterenler maalesef Türkiye’yi dış politikada güçsüz duruma düşürmüşlerdir. Hem 27 yıldır PKK terör örgütünden kurtulamayışımızın hem de hala sözde Ermeni soykırımının ülkemize karşı dış politikada koz olarak kullanılması bunun bir sonucudur. Artık ülkemizi yönetenler dış politikadaki bu zafiyetten derhal sıyrılmalı ve Türk’ün tarihine yakışır bir cevabı en sert şekilde Fransa’ya karşı sergilemelidir. Tarihi soykırımlarla, emperyalist uygulamalarla dolu olan ve en son ülkesinde ağırladığı Libya liderini sırf çıkarları için 3 ay sonra diktatör ilan edip Libya’ya saldıran Sarkozy bu sefer dersini almalıdır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz