Destici: KCK olayında gerçeği görmeyenler ebleh kafalı gafillerdir

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, KCK olayında gerçeği görmeyenleri 'ebleh kafalı gafiller' olarak niteledi. Terörle...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, KCK olayında gerçeği görmeyenleri 'ebleh kafalı gafiller' olarak niteledi. Terörle mücadelede kararlılığın sürmesi halinde PKK’nın bir yıl içinde bitirileceğini Belirten Destici, "Kazan vadisindeki irade ve kararlılık sürsün terör en geç 1 yıl içinde biter." dedi. Bu çerçevede KCK operasyonlarının da sürmesi gerektiğini bildiren Destici, "2007’de kurulan KCK’ya zamanında müdahale edilmedi. Şu an yapılan operasyonlar doğrudur. Eleştiride bulunanlar olayı anlamaktan uzak, ya da anlamak istemiyorlar. KCK devlet yapılanması, devlet kurmak peşinde olanın içinde eli silah tutanda, yazar da, çizer de, profesör de, hakim de olur.’’ değerlendirmesinde bulundu.
Çankaya Çukurambar’da bir cafede Van depremine ilişkin hazırladıkları raporu kamuoyuyla paylaşan Destici, basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevaplandırdı.

Reklam
Reklam

"KAZAN’DAKİ İRADE VE KARARLILIK SÜRSÜN TERÖR 1 YILDA BİTER’’
Türkiye’nin terörü birinci gündem maddesi olmaktan çıkartamadığını belirten Destici, terör örgütünün kararlı bir iradeyle en geç 1 yılda bitirilebileceğine işaret etti. Kazan Vadisi’nde teröre karşı verilen mücadeleyi hatırlatan Destici, "PKK’ya karşı özel birlikler oluşturulamamış olsa bile bugün Kazan’da yapılanlar Türkiye’nin neler yapabileceğinin bir göstergesidir. Kazan’daki irade ve kararlılık sürsün PKK en geç 1 yılda biter. Türkiye çok önemli bir coğrafyada bulunuyor ve bunun bir bedeli var, işte terörle bu bedel ödeniyor.’’ şeklinde konuştu.
Dünya ve Türkiye gündeminde çok önemli gelişmeler olduğunu bildiren Destici, Türkiye’nin terörü birinci gündem maddesi olmaktan artık çıkartması gerektiğini söyledi. 1984 yılından bu yana kadar bir çok şehit verildiğini ve bunun millete çok acı verdiğini kaydeden BBP lideri, şehitlerin yanı sıra 500 milyar dolara yakın da bir harcamanın söz konusu olduğunu ve bununda ülke ekonomisi adına bir kayıp olduğunu belirtti. Destici, 500 milyar dolar ile yapılabileceklerin göz önüne alındığında aslında bu rakamın 2 trilyon dolarlık bir kümülatif değerinin olduğunun altını çizdi. Türk-İslam coğrafyasında yer alan mazlum milletlerin gözünün Türkiye üzerinde olduğunu vurgulayan Destici, "Buralara el uzatılmasını istemeyen devletler Türkiye’ye karşı bu terör belasını desteklemektedir.’’ görüşünü dile getirdi.
30’a yakın ülkenin PKK terör örgütüne destek verdiği iddiasında bulunan Destici, "Türkiye kendi içine kapansın, dışarıyla uğraşmasın, enerjisi tükensin" diye bu teröre destek veren uzak ve yakın ülkeler olduğunu söyledi. BBP Genel Başkanı, bu ülkelerin Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada söz sahibi olmasını istemediklerini kaydetti. Destici, terör örgütünün kuruluş yıllarına işaret ederek, ‘’PKK, 1978’de kuruluyor. Darbe sonrası illegal yapılanma olarak görülen 38 yapılanma kapatılıyor. Ancak PKK örgütü, MİT’in eliyle kollanıyor, yurtdışına çıkartılıyor ve bu günlere geliniyor.’’ dedi.

Reklam
Reklam

‘’KCK OPERASYONLARI SÜRMELİ, DTK DAĞITILMALI’’
1978 yılında kurulan PKK’nın 2002 yılında KADEK, 2003 yılında ise Kongregel olarak kanlı faaliyetini sürdürdüğünü hatırlatan Destici, 2007 yılında ise KCK adıyla artık devletleşmeye dönük bir adım atıldığını bildirdi. Destici, ‘’PKK’nın daha üst bir yapısı olan KCK’nın bir başbakanı vardır. Buda Murat Karayılan’dır. 2007 yılında kurulan KCK’ya göz yumulmuş ve zamanında müdahale edilmemiştir. O gün geç kalınmıştır ancak şimdi yapılan operasyonlar yerindedir.’’ diye konuştu.
Destici, terör örgütünün değil, bölge halkının muhatap alınması gerektiğini söyleyerek şu önerilerde bulundu: "PKK, KCK adıyla varlığını tüm gücüyle sürdürmeye çalışıyor. 2007 yılında kurulan KCK’ya zamanında müdahale edilmemiştir. Kültürel haklar denilmiş, KCK’ya müdahale edilmesi ile bölge halkına haklar verilmesi birbirine karıştırılmıştır. Bölge halkına haklarına vereceksin ancak başta bölge insanının kursağında gözü olan, ensesinde biten KCK terör örgütüne ise fırsat vermeyeceksin, bunların iyi anlaşılması lazım. PKK eliyle bölgenin ağası benim diyen KCK’ya asla müsamaha edilmemesi gerekir. 2007 yılından bu yana kadar devletleşmeye doğru giden PKK/KCK'nin faaliyetleri seyrediliyor. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) adı altında bunun altyapısını oluşturmaya dönük faaliyetler sona erdirilmelidir…DTK hemen dağıtılmalıdır."
KCK operasyonlarının geç bile kalındığını söyleyen Destici, bu operasyonlarda BDP Parti Meclisi Üyesi Prof. Büşra Ersanlı ve Yazar Ragıp Zarakolu’nun gözaltına alınarak tutuklanmalarına karşı çıkanlara şöyle seslendi: "Bugün bu operasyonlara karşı çıkanların bir kısmı ihanet içinde, diğer bir kısmı ise 1980 öncesi Markist ve Leninist çizgide siyaset yaptıkları için yol arkadaşlığı nedeniyle savunucu pozisyonundadırlar. KCK olayında gerçeği göremeyenler ebleh (aptal) kafalı gafillerdir.’’

Reklam
Reklam

"BİNGÖL’DEKİ AİLEYE DEVLET SAHİP ÇIKMALI, ŞEHİT MUAMELESİ YAPMALI"
Destici, Bingöl’de pazar yerindeki canlı bomba saldırısına da değindi. Destici, burada ölenlerin şehit sayılması ve ailelerine sahip çıkılmasını istedi. Destici, bayramda da bu kesimlerin unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz