Destici: “meclis’ten Yeni Bir Anayasa Çıkacağını Düşünmüyorum”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Meclis'ten yeni bir anayasa çıkacağını düşünmüyorum. Hatta...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Meclis'ten yeni bir anayasa çıkacağını düşünmüyorum. Hatta Meclis'teki siyasi partilerin, başta iktidar partisi ve ana muhalefet partisi olmak üzere yeni bir anayasa diye dertlerinin de, beklentilerinin de, düşüncelerinin de olmadığını düşünüyorum” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, Tacettin Dergahı'nda Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 76. yılı nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Beraberinde bulunan genel merkez yöneticileri ve partililerle birlikte merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu da kabri başında ziyaret eden Destici, Kur'an tilaveti ve duanın ardından düzenlenen etkinlikte bir konuşma yaptı. Mehmet Akif Ersoy'un kahramanlığıyla ortaya koyduğu fikirleriyle, düşünceleriyle, fedakarlıklarıyla da milletin kalbinde yer bulmuş bir şair olduğunu ifade eden Destici, "Bu milletin bütün çektiklerini ve yaşadıklarını kalemiyle yazıya dökmüştür" dedi.

Reklam
Reklam

Etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili umutsuz olduklarını söyledi. Yeni anayasayla ilgili fikirlerini net şekilde ortaya koyduklarını belirten Destici, "Ben şahsen bu Meclis'ten yeni bir anayasa çıkacağını düşünmüyorum. Hatta Meclis'teki siyasi partilerin, başta iktidar partisi ve ana muhalefet partisi olmak üzere yeni bir anayasa diye dertlerinin de, beklentilerinin de, düşüncelerinin de olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Yeni anayasa çalışmalarında siyasi partileri samimi görmediğini belirten Destici, 4 siyasi partinin eşit temsilci vererek ve oy birliğiyle karar alarak kurulan komisyondan hiçbir şey çıkmayacağını kendilerinin de bildiğini savundu. Partilerin, mevcut anayasadan ve sistemden beslendiğini ileri süren Destici, şunları söyledi:

"Hem iktidar bugünkü konumunu mevcut anayasaya ve sisteme borçlu, hem ana muhalefet lideri, hem Milliyetçi Hareket Partisi, hem de PKK'nın partisi, bütün bulundukları konumu şu andaki sisteme ve anayasaya borçlular. Yeni anayasa demek, sivil demokratik bir siyasi partiler yasası ve seçim kanunu demek. Bu da 4'ünün işine gelmiyor. Çünkü sivil demokratik bir seçim kanunu olsa Hazine yardımı adil paylaşılacak veya bizim önerimiz hiçbir partiye olmayacak."

Reklam
Reklam

Yeni anayasa çalışmaları için Meclis'e ilk taslağı sunan partinin BBP olduğunu hatırlatan Destici, "İktidar partisi 'ben anayasa çalışmalarını durdurdum' dese milletten tepki gelecek. Çünkü yeni anayasa beklentisi içinde olan kesimler var. Bunları da gücendirmeme adına devam etme kararı aldı ama bu şekildeki bir komisyondan ve çalışmadan bir şey çıkamayacağını kendileri de net bir şekilde biliyorlar diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Destici, Türkiye'nin kesinlikle yeni, sivil ve demokratik bir anayasaya ihtiyacı olduğunu da kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: