Destici Terörü Lanetledi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas İl binasında düzenlediği basın toplantısında terör...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas İl binasında düzenlediği basın toplantısında terör ve belediye seçimleri konularına değindi.

Destici, 39 yıldır Türkiye’yi yönetenlerin terör belasından Türk milletini kurtaramadığını söyledi. Destici, “30 yıldır basiretsiz iradesiz cesaretsiz liyakatsiz yöneticilerin bedelini topyekun bir ülkemiz milletimiz ve bu milletin evlatları ödemeye devam ediyor. Daha ne kadar ödeyeceğiz, ne kadar ödemeye devam edeceğiz, onu da bilmiyoruz. Ve işin en acı tarafı bize en zor gelen tarafı da kapalı kapılan arkasında milletten gizli milletin daha sonra haberinin olduğu görüşmeler yapılıyor, anlaşmalar yapılıyor, konuşmalar yapılıyor ve buralarda ne konuşuluyor, hangi sözler veriliyor, hangi maddeler masaya yatırılıyor, biz bunların hiç birisini millet olarak bilmiyoruz. Ve bu millet neyin bedelini ödüyor? Bu millete neyin bedeli ödetiliyor, onu da bilmiyoruz, bu ülkeyi yönetenlerin çıkıp açıkça millete neyin bedelini ödediklerini millete de neyin bedelini ödettiklerini çok açık bir şekilde sarih bir şekilde anlatmaları gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Terörle mücadelenin cesaret, azim, kararlılık, sabır istediğini belirten Destici, PKK’yı Amerika’nın, İsrail’in, Rusya’nın, İngiltere’nin, Almanya’nın, İran’ın Suriye’nin, Yunanistan’ın, Kıbrıs Rum Kesimi’nin, Belçika’nın, İsveç’in, Danimarka’nın, Norveç’in destek verdiklerini bildikleri halde PKK ile mücadelede Amerika ile istihbarat paylaşımı yaptıklarını söyledi.

Öte yandan Destici, Büyükşehir Kanun Tasarı’nın Meclis’ten geri çekilmesi gerektiğini söyleyerek, 13 tane ilin büyükşehir yapılmasına karşı olmadıklarının fakat kriterlerin adam gibi uygulanması gerektiklerini savundu.

Destici, “Kanunda ne yazıyorsa onun uygulanmasını istiyoruz. Kanunun 4. maddesi 'sadece 750 bini geçenler büyükşehir olur' demiyor. '750 bini geçecek, coğrafi şartları uygun olacak, ekonomik gelişmişliğini tamamlamış olacak' diyor. Ülkemizin Güneydoğusu'nda yeni eyaletler oluşturarak, başkanlık sisteminin de güya kendi aklınızca bir altyapısını hazırlıyorsunuz. Bu, Türkiye'nin idari yapısını değiştirmektir, bu köklü bir değişikliktir. Bunun için Anayasa Değişikliği gerekmiyorsa bile bu kanun, Meclis'te muhakkak gizli oylanmalıdır. İktidar milletvekilleri arasında bile bu kanuna karşı olanlar var. Hiç kimse Meclis'in iradesine ipotek koymasın” dedi.

Reklam
Reklam

Seçilme yaşının 18’e indirilmesi konusuna ve askerlerin oy kullanmasına da değinen Destici şunları kaydetti:

“Yani 18 yaşını geçmiş olanlar seçilsin mi, seçilmesin mi, işte askerler oy kullansın mı kullanmasın mı bütün bu tartışmalarla milletin asıl gündeminden uzaklaştırıyorlar, bakın dediğim gibi terör konuşulmuyor terörle mücadele konuşulmuyor, Suriye konusu konuşulmuyor, bu ülkede. Türkiye bundan sonra Suriye hadisesini daha genişçe ve dikkatlice değerlendirmelidir, diye düşünüyorum. Bilhassa Amerika Birleşik devletlerine ve batıya asla güvenmemelidir. Yoksa bunun bedelini çok ağır bir şekilde öderiz.”

Destici, Suriye ile yaşanan olumsuzluklara için ise, Suriyeli Müslüman kardeşlerimize karşı, atılacak yanlış bir adımın Müslüman Arap alemiyle milletimiz arasında büyük Türk milleti arasında büyük bir düşmanlığa yol açacağı endişesini taşıdıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: