Destici’den Beyaz Saray Sözcüsü Laura Lucas’a Tepki

Beyaz Saray Sözcüsü Laura Lucas'a Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili yaptığı açıklamadan dolayı tepki gösteren...

Beyaz Saray Sözcüsü Laura Lucas'a Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili yaptığı açıklamadan dolayı tepki gösteren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, açıklamaların her ne kadar iyi niyet temennileri ve tavsiyeleri içerse de, bazı kesimlere bir mesaj olduğu izlenimini uyandırdığını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylarla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray sözcüsü Laura Lucas’a tepki gösterdi. Beyaz Saray Sözcüsü Laura Lucas’ın yaptığı “Barışçıl halk gösterileri demokratik ifadenin bir parçası olacağını, güvenlik güçlerinin itidalli davranacağını ve tüm tarafların durumu yatıştırmak için çalışmaya devam edeceğini umuyoruz” ifadelerine tepki gösteren Destici, ABD’nin Taksim Gezi Parkı ile ilgili son 5 gün içinde 2. resmi açıklamayı yaptığını kaydetti. Açıklamaların her ne kadar iyi niyet temennileri ve tavsiyeleri içerse de, bazı kesimlere bir mesaj olduğu izlenimini uyandırdığının altını çizen Destici, “Açıklamaların, özellikle kendi çıkarları için ülkemizi sokak çatışmaları ile kaosa ve bir iç karışıklığa sokmak isteyenleri cesaretlendirip ümitlendirdiğini düşünmekteyiz. Daha önce bunu pek çok ülkede tezgahlayanlar acaba şimdi gündemlerine Türkiye’yi mi aldılar? Milletin birliğine ve beraberliğine duyarlı olan her kesim ve herkes bu mesajı doğru anlamalı ve kamuoyuna doğru anlatmalıdır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İzmir’de protestocuların AK Parti İzmir Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın ateşe verilmesini şiddetle kınadıklarını belirten Destici, yapılan bu gösterilerin mazur görülecek hiçbir tarafı olmadığını ve bu durumun protestocuların içerisinde kimlerin olduğunun en iyi göstergesi olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: