Destici’den ‘öğretmenler Günü’ Mesajı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, öğrenci başına yapılan eğitim harcaması açısından Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, öğrenci başına yapılan eğitim harcaması açısından Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında son sırada yer aldığını belirterek, “Eğer öğretmeninizi iyi yetiştiremiyor ve onları toplumda onurlu bir şekilde yaşayacak standarda, maaşa ve sosyal haklara kavuşturamıyorsanız eğitimde sıfır çekmeye devam edersiniz” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında “24 Kasım Öğretmenler Günü, 'Fikri hür vicdanı hür' insanlar yetiştiren Türk Öğretmeninin onur ve haysiyet günüdür” diyen Destici, öğretmenlerin sorunlarını ise bugüne kadar ülke gündemine taşıyamadığını söyledi. Destici, OECD ülkelerine göre Türkiye’deki öğretmenlerin çalışma saatlerinin fazla olduğunu belirterek şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

“OECD'nin Bir Bakışta Eğitim 2011 Raporu’na baktığımız zaman öğretmenlerin toplam zorunlu çalışma saatleri OECD ülkelerinde ortalama 1663 saat, Türkiye’de ise 1808 saat olmasına rağmen, Sayın Bakanın ‘Artık öğretmenler 3 ay tatil yapmayacak’ şeklindeki sözleri, öğretmenlerimizde derin üzüntülere sebep olmuş ve bu sözler kamuoyunda öğretmenlerle ilgili yanlış kanaatler vücuda getirmiştir. Öncelikle bilinmelidir ki; Bir milletin sağlıklı bireyler, yetiştirmesinde en temel vasıflardan birisi o ülkede yaşatılmakta olan eğitim sistemin niteliğinin nosyonudur. Bu nosyonu verecek olanda sistemin uygulayıcısı görevini yürüten öğretmenler, yöneticilerdir.”

“TÜRKİYE OECD’DE SON SIRADA”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eğitime ayrılan bütçenin artırılması gerektiğini belirterek, “Öğrenci başına yapılan eğitim harcaması açısından Türkiye, OECD ülkeleri arasında son sırada yer almaktadır. Aynı durum okullulaşma oranlarında da görülmektedir” dedi.

Eğitimden yararlanmakta olan nüfusun büyüklüğü, eğitim sektörü içerisinde çalışan personel sayısının fazlalığı, bölgelerarası eşitsizlikler, Gayri Safi Milli Hasıla oranı gibi birçok etkenin, Türkiye’de eğitime yeterli kaynak ayrılması ve dağılımında sorunlarla karşılaşılmasına neden olduğunu savunan Destici, “Kalkınmanın gerçekleşmesinde yüksek nitelikli toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür sözünden hareketle onları sadece 24 Kasım’da hatırlamamalı, sorunlarına çözüm bulunması çalışmasına mutlaka yönelinmeli. Bu sebeplerle ilk olarak öğretmenlerimizin ücret konusunda iyileştirilmesi ile işe başlanmalıdır. 24 Kasım'lar nutukların atıldığı, ancak ertesi gün verilen sözlerin unutulduğu günler olmaktan çıkarılmalıdır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Öğretmenlerin hak ettiği değer ve öneme sahip olması gerektiğini belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, mesajında şunları kaydetti:

“Şunu aklınızdan çıkarmayın; Eğitim sistemini 4+4+4 değil, 5 çarpı 4 yapsanız da, her sınıfa bir iki akıllı tahta koysanız da, her öğrenciye bir değil üç bilgisayar verseniz de; eğer öğretmeninizi iyi yetiştiremiyor ve onları toplumda onurlu bir şekilde yaşayacak standarta maaşa ve sosyal haklara kavuşturamıyorsanız eğitimde sıfır çekmeye devam edersiniz. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, dünyanın en onurlu ve kutsal mesleğini icra eden saygıdeğer öğretmenlerimiz, öğretmenler gününüzü kutlar, başarılarınızın devamını dilerim.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: