Destici'den Suriye uyarısı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki yapılanmaya müsaade etmemeli, gerekirse askeri tedbirlere başvurmalı. Çünkü burada devletin bekası söz konusu.'' dedi.

Parti Genel Merkezi'de bir basın toplantısı düzenleyen Destici, Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumasının mümkün olmadığını savunan Destici, Suriye'nin etnik ve dinsel açıdan karışık bir yapıya sahip olduğu belirterek, "Türkiye Suriye konusunda büyük bir öngörüsüzlük yaşamaktadır." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta Batı Trakya'ya gerçekleştirdiği ziyaret hakkında bilgi veren Destici, karşılaştıkları manzara karşısında üzüldüklerini, bölgedeki Türklerin 100 yıldır karşılaştıkları sorunları yaşamaya devam ettiğini söyledi. Destici, Hükümeti yurt dışındaki Türkleri yeterince sahiplenmemekle suçladı.

Reklam
Reklam

"HÜKÜMET, ARAKAN'DAKİ KATLİAMI KINAMAKLA KALMAMALI"

Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamı da değerlendiren Destici, yaşanan insanlık dramına dünyanın seyirci kaldığını belirterek Hükümetin yaşananları kınamakla kalmaması gerektiğini vurgulayarak "Hükümet fiili olarak yapılması gerekenler konusunda bir an önce adım atmalıdır." dedi.

Bir gazetecinin Türkiye'den Suriyeli muhaliflere silah yardımı yapıldığına ilişkin iddialar hakkındaki düşüncesinin sorulması üzerine ''Bu bilinen, net bir şey. Dışişleri Bakanlığı da yalanlamadı'' şeklinde cevapladı.

Büyükşehir Belediyeleri Yasası Tasarısı'nı da eleştiren Destici, "Büyükşehir Belediyeleri Yasası Tasarısı adı konmamış eyalet sistemidir.Bu tasarı belediyeler için sınırsız yetki öngörmektedir. Bu yapıyla bile PKK'ya her türlü desteği veriyor. Böyle olursa yarın hiç karışamazsın. Böyle bir tasarıyı hazırlamak, ihanet kelimesini kullanmak istemiyorum, gaflettir.'' diye konuştu.

(CHA)

Anahtar Kelimeler: