Dev dalgalar seyircileri yuttu

ABD'nin California eyaletinde düzenlenen sörf yarışması sırasında seyirciler aniden gelen iki dev dalganın altında kaldı.

13 kişinin ciddi şekilde yaralandığı olayda, yüksekliği 6 metreyi bulan tsunami benzeri dalgalar, kıyıdan yarışmayı izleyen seyircileri birbirinin üzerine düşürdü, bazılarını alabora etti. Seyirciler arasında bacakları ve kolları kırılanlar oldu.
[** **](http://video.mynet.com/habervideo/seyirciler-dalgalarin-arasinda-kaldi/465150/)
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/dev-dalgalar-seyircileri-yuttu--dalgalar-seyircileri-yuttu/5380/134489/)
Mavericks Plajı'nın güney bölümündeki set üzerinde yarışmayı izleyen yüzlerce kişi iki dev dalganın nasıl ve nereden geldiğini anlamaya vakit bile bulamadı.
Seyircilerin kameralarını, cep telefonlarını ve sırt çantalarını kaybetmesine de neden olan iki dev dalga, barikatları yıkıp izleyici platformunun ve yarışmanın yayınlandığı hoparlörlerin bulunduğu iskelenin sular altında kalmasına neden oldu.
Mavericks Sörf Yarışmasının en yüksek ödülü 50 bin dolar. Yarışmacılar San Francisco'nun güneyindeki plaja rekor büyüklükteki dalgaların vuracağı tahminleri üzerine, güçlü rüzgarların bu dalgaları çok tehlikeli kılabileceği uyarılarına rağmen yarışmanın burada yapılmasını istedi.